Žakelj: Teško je spremati utakmice protiv ovakvog rivala

„Pristup je bio mnogo bolji nego na prošloj utakmici i to je prvo što sam želio od svojih igrača. Došli smo dva puta na ispod 10, ali pravili smo greške koje su nas puno koštale, možda i neizvjesnije završnice“, naglasio je Andrej Žakelj nakon poraza Budućnost Volija na gostovanju Partizanu (96:73)

9229 pregleda 9 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

U derbiju 12. kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Budućnost Volija su poraženi od Partizana u Beogradu 96:83.

Osim u 1. četvrtini, kada su imali i 10 poena prednosti, Podgoričani nisu mogli da ugroze jednu od boljih ekipa u Evropi.

„Čestitke Partizanu, kontrolisao je cijeli meč, osim na početku, kada smo napadački krenuli bolje nego što sam i očekivao. Teško je spremati utakmice protiv ovakvog rivala, jednog od boljih u Evroligi što se tiče šuta i napada“, rekao je Andrej Žakelj.

Podgoričani su prije tri dana izgubili od Turk Telekoma 96:73 u „Morači“, a slovenački stručnjak smatra da su njegovi izabranici pokazali reakciju.

„Bavimo se više svojom igrom, mislim da je pristup bio mnogo bolji nego na prošloj utakmici i to je prvo što sam želio od svojih igrača. Došli smo dva puta na ispod 10, ali pravili smo greške koje su nas puno koštale, možda i neizvjesnije završnice. Moramo da popravimo fokus i neke stvari, pogotovo u odbrani, i biće onda bolje“, naglasio je Žakelj.

Partizan je loše krenuo, očito je da se ekipa „iscijedila“ jer je u četvrtak igrala u Kaunasu protiv Žalgirisa, ali je razlika u kvalitetu došla do izražaja.

„Svima je jasno da je ovakav program veoma naporan za ekipu. Veoma loše smo igrali napad u 1. četvrtini, bez želje da odigramo strpljivije. Na sreću, sve smo promijenili u 2. četvrtini i tu napravili veću razliku. Važno mi je da sam ponovo koristio sve igrače, u ovakvom ritmu Evrolige i ABA lige je važno da svi učestvuju“, istakao je Željko Obradović.

Bonus video: