Vučević i Vajt izbrisali Embidovih 40, sve je spremno za povratak Moranta

"Podržavamo jedni druge i to je postalo zarazno", rekao je Vučević nakon meča, a prenosi NBA. "Tačno je da smo trenutno na skoru 11-17, ali mislim da smo na dobrom putu i da ćemo tako nastaviti"

6851 pregleda 0 komentar(a)
Vučević u duelu sa Embidom tokom sinoćnjeg meča, Foto: Reuters
Vučević u duelu sa Embidom tokom sinoćnjeg meča, Foto: Reuters

Nikola Vučević se još jednom vratio u grad u kojem je počeo NBA karijeru i još jednom je slavio - njegov Čikago srušio jednog od favorita Filadelfiju sa 108:104.

Bulsi su tako upisali šesti trijumf u posljednjih devet mečeva, ali i prekinuli pobjednički niz Seventisiksersa od šest utakmica.

Crnogorski centar odigrao je još jedan dobar meč, ubacio je 23 poena, a imao je i osam skokova i četiri asistencije.

Nik
foto: Vijesti/Sofascore

Uz njega ponovo je blistao je Kobi Vajt sa 24 poena, devet dodavanja i osam uhvaćenih lopti, dok je Demar Derozan ubacio 15 poena.

"Podržavamo jedni druge i to je postalo zarazno", rekao je Vučević nakon meča, a prenosi NBA. "Tačno je da smo trenutno na skoru 11-17, ali mislim da smo na dobrom putu i da ćemo tako nastaviti".

Naš košarkaš ponovo je ispod koša imao teškog rivala - Džoel Embid je ubacio 40 poena, a imao je i 14 skokova i šest asistencija, ali i to je bilo nedovoljno protiv raspoloženih momaka Bilija Donovana.

Memfis je u negativnoj seriji, klub iz Tenesija je peti meč zaredom bez pobjede (sinoć poražen od Oklahome 116:97), ali dobra stvar za ovu ekipu je što je sinoć posljednji meč odigrala bez prve zvijezde Dža Moranta.

Jedan od najperspektivnijih NBA igrača odradio je kaznu od 25 mečeva suspenzije nakon što se u junu na Instagramu snimao sa pištoljem u rukama.

Spektakularan meč odigrali su LA Klipersi, koji su savladali Indijana Pejserse sa 151:127.

Fenomenalan je bio Džejms Harden koji je meč završio sa 35 poena i devet asistencija. Brada je za manje od šest minuta u posljednjoj četvrtini postigao 21 poen, pogodivši šest trojki iz sedam pokušaja.

Sjajnu podršku je imao od Kavaja Lenarda (28 poena) i Pola Džordža (27).

Novu pobjedu upisao je šampion Denver - protiv Dalasa (130:104).

Nagetse su predvodili Džamal Marej sa 22 poena, Aron Gordon sa 21 i Redži Džekson sa 20 poena - Nikola Jokić je za nepuna 28 minuta postigao osam poena uz devet skokova i sedam asistencija.

Kod Dalasa Luka Dončić bio je najefikasniji sa 38 poena, od kojih je 22 postigao u drugoj četvrtini. Imao je i 11 skokova i osam asistencija. Dante Egzum dodao je 11 poena, a Džejlen Hardi devet. Tim Hardavej mlađi utakmicu je završio sa osam poena, uz dve trojke, kojima je prestigao oca Tima Hardaveja na 44. mjestu u ligi po broju postignutih trojki.

U timu zbog povreda nije bilo Kajrija Irvinga, Džoša Grina, Maksija Klebera i Dereka Lajvlija.

Nastavlja se crni niz Detroita - Pistonsi su poraženi od Atlante (130:124) i tako upisali 24. uzastopni neuspjeh.

Posljednju pobjedu ostvarili su 28. oktobra protiv Čikaga i naslabija su ekipa u ligi sa dvije pobjede i 25 poraza.

Trej Jang predvodio je Hokse sa 31 poenom i 15 asistencija, Sadik Bej postigao je 21 poen, a Dedžonte Marej 20. Kod Detroita najefikasniji je bio Kejd Kaningem sa 43 poena, uz sedam asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte, dok je Bojan Bogdanović dodao 25 poena.

Bonus video: