Žakelj pred okršaj na Odri: Biti ili ne biti

Evrokup: Košarkaši Budućnost Volija bez prava na grešku, naredni rival je Šljonsk u Vroclavu - srijeda od 20 sati

6120 pregleda 2 komentar(a)
Žakelj sa svojim igračima, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Žakelj sa svojim igračima, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Život u takmičenju gdje se na početku sezone najavljivalo polufinale postaje sve teži već u grupnoj fazi.

Košarkaši Budućnost Volija nakon 11 kola nalaze se ispod crte koja vodi u narednu fazu, tako da sjutrašnji (srijeda, 20h) meč sa Šljonskom u Vroclavu možda i najbolje najavljuju riječi trenera "plavih".

"Biti ili ne biti", poručio je Andrej Žakelj pred put u Poljsku i dodao da je za Budućnost svaki meč u Evrokupu takav.

Crnogorski prvak na prošlom gostovanju protiv Litkabelisa prekinio je niz evropskih neuspjeha van "Morače" koji je trajao skoro godinu, a poljski klub sa Odre trebalo bi da bude čak i lakši rival, s obzirom na to da se nalazi na dnu sa samo jednom pobjedom.

"U Poljskoj nas očekuje veoma zahtjevna utakmica - Šljonsk je tim koji igra sve bolje, savladao je Turk Telekom na strani i protiv Kluža su odigrali kvalitetan meč koji je odlučen u posljednjim trenucima - svega par poena razlike. Svakako se radi o ekipi koja je za respekt i koja igra sa dosta šuteva za tri poena i tu ćemo usmjeriti fokus i energiju u defanzivi", dodao je slovenački stručnjak.

Ono što je "pokvarilo" pobjedu u Panevežisu bila su naredna dva meča - poraz od Turk Telekoma u "Morači" i Partizana u Beogradu.

"Iz meča sa Partizanom se mogu izvući određeni pozitivni segmenti, ali je bilo i negativnih. Potrebno je da gledamo sebe, da podignemo agresivnost u odbrani u odnosu na prethodne mečeve. Energija je ključ da se vratimo iz Poljske sa pobjedom", jasan je Žakelj.

Budućnost je u dosadašnja tri duela lagano izlazila na kraj sa Šljonskom, a u prvom meču ove sezone slavila je sa 103:89.

"Ovo je jedna od onih utakmica, koju s obzirom na naše mjesto na tabeli, moramo da pobijedimo", nema dilemu Marko Jagodić-Kuridža.

"Četvorka" Podgorčana naglašava da "plavi" idu u Poljsku sa željom da pokažu bolju igru i da odrade posao koji se od njih očekuje.

"Nakon dva poraza želimo da pokažemo reakciju i da odigramo što bolju utakmicu, jer sa pobjedom bismo se približili drugoj fazi takmičenja", zaključio je Jagodić-Kuridža.

Evrokup, 12. kolo

Danas

18.00h Litkabelis - Ulm

18.00h Turk Telekom - Aris

18.00h Kluž - Burg

21.00h Gran Kanarija - Trento

Srijeda

20.00h Šljonsk - Budućnost

Standings provided by Sofascore

Bonus video: