Partizan osvojio Valensiju, Zvezda se rastala sa Nejpirom i Kuzmićem nakon poraza od Reala

„Crno-bijeli” na gostovanju Valensiji upisali petu uzastopnu pobjedu u elitnom takmičenju, devetu ukupno (72:67), pa su na diobi 4. mjesta sa Makabijem sa skorom 9:6

8563 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Beogradski velikani ove sezone su u Evroligu ušli s neskrivenom željom da se domognu fajnl-fora, ali zasada samo Partizan opravdava očekivanja.

Nakon nešto slabijeg početka sezone, gubitka ABA Superkupa u finalu protiv SC Derbija i poraza od Mege, Igokee i Cedevita Olimpije u ABA ligi, tim Željka Obradovića je uhvatio pravi ritam.

„Crno-bijeli” su večeras na gostovanju Valensiji upisali devetu uzastopnu pobjedu, petu u elitnom takmičenju (72:67), pa su na diobi 4. mjesta sa Makabijem sa skorom 9:6.

Zanimljivo je da su Beograđani slavili u „Fonteti” iako su domaći imali čak 17 ofanzivnih skokova.

Zek Ledej i Džejms Naneli su ubacili po 14 poena, a Kevin Panter 13, dok su kod domaćih odskočili Kris Džons sa 14 i Kasijus Robertson sa 12.

Crvena zvezda je, s druge strane, u velikim problemima. Očekivano je izgubila od Reala na svom terenu (72:58), pa je na skoru 5:10, a odlazi čovjek koji je projektovan za prvu zvijezdu tima, Šabaz Nejpir.

„Šabaz je u pregovorima da promijeni sredinu i jutros je rekao da ne želi da rizikuje sa povredom i da ne želi da igra. Neće se vratiti. Sam je sebe izbacio iz tima. Dosad nije mnogo dao i nije imao dobre utakmice”, rekao je trener „crveno-bijelih”, Janis Sferopulos.

Osim Nejpira, Zvezda se rastaje i sa Ognjenom Kuzmićem, koji je postao višak nakon dolaska Fredija Gilespija iz Bajerna.

Alba je iznenadila Barselonu u Berlinu (74:70), Makabi je u praznom beogradskom „Pioniru” porazio Baskoniju Duška Ivanovića (89:81), a Virtus nastavio sjajnu sezonu trijumfom nad Olimpijakosom (69:67).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: