Budućnost se okreće podgoričkom derbiju, Ferel: Iza nas je veoma bitna pobjeda u Poljskoj

"Plave" u subotu čeka duel sa SC Derbijem u 13. kolu AdmiralBet ABA lige

6731 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA/Filip Roganović
Foto: ABA/Filip Roganović

Budućnost Voli je uz poteškoće uradila ono što je morala u Vroclavu.

Savladala je Šljonks 80:79, upisala petu pobjedu u Evrokupu i nastavila borbu za plasman u osminu finala.

Pored Budućnosti, poslije 12 kola još tri tima imaju učinak 5-7 - to su Aris, Lietkabelis, Trento, pa je jasno da će se do kraja voditi velika borba za peto i šesto mjesto s obzirom na to da su Kluž i Ulm daleko. Dijele treću poziciju sa čak osam trijumfa.

"Plavi" su u Poljskoj posao praktično završili u trećoj četvrtini, nakon što su u prvom poluvremenu bili konstantno u minusu, sve do dvije sekunde prije kraja 2. perioda i koša Mekinlija Rajta.

U trećem periodu je prednost izabranika Andreja Žakelja išla i do plus 17, ali je po ko zna koji put viđen pad u posljednjih 10 minuta, pa je Budućnost imala i sreće u finišu...

"Bila je ovom veoma bitna utakmica. Nismo energetski dobro otvorili meč, ali smo se konsolidovali, u drugom dijelu igrali sa više energije. Bili smo bolji u napadu i mnogo bolji u odbrani - to nam je donijelo trijumf", rekao je plejmejker Jogi Ferel, koji je bio najefikasniji sa 17 poena.

Žakelj ne krije da ga brinu oscilacije koje se dešavaju u igri Budućnosti.

„Vrlo teška utakmica, znali smo da će biti ovako. Nismo počeli kako smo govorili, bili smo bez fokusa i energije, ali smo se onda probudili i vratili u utakmicu”, naglasio je slovenački trener.

„Plavi” su u 3. četvrtini vodili 54:37, ali je Šljonsk u finišu mogao da potpuno zakomplikuje situaciju.

"U trećoj četvrtini smo igrali kako treba, bili brzi i agresivni. Stekli smo prednosti, ali smo, kao u gotovo svakoj utakmici, imali pad. Pobjeda se broji", kazao je slovenački trener.

Budućnost naredni izazov ima već u subotu i čeka je podgorički derbi.

Rival od 19 sati je SC Derbi u 13. kolu AdmiralBet ABA lige.

Bonus video: