Bikovi konačno lete: Čikago stigao do osme pobjede u posljednjih 11 mečeva, Detroit na korak od katastrofe

Nikola Vučević je ubacio 16 poena, imao je pet skokova i tri aistencije, ali je sinoć očajno šutirao trojke, pa iz sedam pokušaja nije pogodio nijednu

3125 pregleda 0 komentar(a)
Vučević, Foto: Reuters
Vučević, Foto: Reuters

Grad koji je sportski proslavio veliki Majkl Džordan konačno ponovo uživa u košarci - iako je start sezone bio nešto sporiji, Bulsi konačno lete, a sinoć su upisali novi trijumf.

Čikago je ovog puta bio bolji od San Antonija u svom "Junajted centru" - 114:95.

Bila je to osma pobjeda "bikova" u posljednjih 11 NBA mečeva, a crnogorski centar Nikola Vučević - iako nije bio šuterski raspoložen - doprinio joj je sa 16 poena, pet skokova i tri aistencije. Naš koraškaš sinoć je očajno šutirao trojke, pa iz sedam pokušaja nije pogodio nijednu.

Vuč
foto: Sofascore

Raspoloženi su zato u ekipi Bilija Donovana bili Kobi Vajt koji je ubacio 22 i Demar Derozan koji je postigao 21 poen.

Kod San Antonija, koji je doživio i 21. poraz u posljednje 22 utakmice, najefikasniji je bio Devin Vasel sa 21 poenom.

A kada su porazi u pitanju, ove sezone "neprikosnoven" je Detroit, koji je protiv Jute (119:111) upisao čak 25. uzastopni što je samo poraz manje od rekorda u jednoj sezoni NBA lige.

Klivlend u sezoni 2010/11 i Filadelfija u sezoni 2013/14 dijele taj crni rekord sa 26 uzastopnih poraza. Filadelfija je vlasnik i rekorda od 28 poraza u nizu, ali u dvije sezone (2014/15 i 2015/16).

Juta je igrala bez četvorice od sedmorice svojih najboljih strijelaca, ali ni to nije pomoglo Pistonsima da prekinu crni niz. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Keli Olinik sa 27 poena, dok je u redovima Detroita jedina svijetla tačka bio Kejd Kaningem sa 28 poena i deset skokova.

Inače, nakon meča navijači Pistonsa sa tribina su skandirali: Prodajte tim.

Oklahoma je pobijedila Los Anđeles kliperse sa 134:115 i tako upisala peti trijumf u posljednjih šest utakmica.

Oklahomu je do trijumfa vodio Šej Gildžis Aleksander koji je ubacio 31 poen, a najbolje ga je pratio Čet Holmgren sa 23. U redovima Klipersa, koji su prekinuli niz od devet uzastopnih pobjeda, najefikasniji su bili Džejms Harden sa 23 i Pol Džordž sa 22 poena. Tim iz Los Anđelesa je na ovom meču igrao bez Kavaja Lenarda.

Šestu pobjedu u nizu upisao je Milvoki koji je na domaćem terenu slavio protiv Orlanda sa 118:114.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Janis Adetokumbo sa 37 poena, deset skokova i šest asistencija, dok je Demijan Lilard dodao 24 poena i osam asistencija. U četvrtom vezanom porazu Orlanda, najefikasniji je bio Franc Vagner sa 29 poena.

Dža Morant je upisao 20 poena i osam asistencija u svom prvom meču na domaćem terenu nakon suspenzije od 25 utakmica i pomogao je Memfisu da pobijedi Indijanu sa 116:103.

Najefikasniji u redovima Memfisa bio je Dezmond Bejn sa 31 poenom, dok je Džaren Džekson dodao 21. Na drugoj strani, najbolji je bio Obi Topin sa 22 ubačena poena.

Bonus video: