Derbi Podgorice i okršaj slovenačkih trenera: Žakelj poznaje SC Derbi, ali i "studenti" znaju njegov rad

Gradski okršaj u 13. kolu AdmiralBet ABA lige: Budućnost Voli ili SC Derbi, subota od 19 sati

11356 pregleda 0 komentar(a)
Mihailović, Dokins i Kamemjaš tokom utakmice u Superkupu, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Mihailović, Dokins i Kamemjaš tokom utakmice u Superkupu, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Gradski rivali drugi put oči u oči ove sezone - prije tri mjeseca u polufinalu Superkupa slavio je mlađi tim iz glavnog grada, ali mnogo toga se u Podgorici promijenilo od tada.

Košarkaši Budućnost Volija i SC Derbija sudariće se u 13. kolu AdmiralBet ABA lige, meč u "Morači" zakazan je za subotu od 19 sati.

"Studenti" su u pomenutom polufinalu iznenadili slavnijeg sugrađanina i tada trasirali put kao istorijskom trofeju, a predvodio ih je Andrej Žakelj, koji će ovog puta biti na suprotnoj strani, nakon što je prije mjesec preuzeo Budućnost.

"Čeka nas nezgodan tim koji će biti veoma motivisan, agresivan brz... Biće to teška utakmica za nas poslije gostovanja u Vroclavu", poručio je Žakelj.

Zanimljivo, rival u derbiju Podgorice ovog puta će mu biti sunarodnik iz Slovenije Dejan Jakara - stručnjak koji je u SC Derbi stigao upravo kada je Žakelj otišao u Budućnost.

"Neće biti detalja koji se mogu sakriti - Andrej zna nas, mi znamo njihovu ekipu, tako da mislim da možemo da pružimo otpor", objasnio je Jakara.

Budućnost nakon 12 rundi regionalnog takmičenja ima osam pobjeda i četiri poraza, dok je skor SC Derbija 6-6. Očekivano, oba stručnjaka u gradskom duelu zanima samo jedan ishod.

"Moraćemo da damo sve od sebe kako bi Budućnost pobijedila", jasan je Žakelj. "Radimo manje-više na sebi, ima puno stvari u kojima moramo da smo bolji, prije svega da smo konstantni u dobrim periodima. Želimo da se pripremimo koliko je moguće za derbi, za igrače, sistem".

Slično razmišlja i Jakara...

"Budućnost jeste favorit, ali ne idemo sa bijelom zastavom već da pobijedimo".

Trener SC Derbija je pohvalio narednog rivala.

"Budućnost je odlična ekipa, koja je dolaskom Jogija Ferela dobila još veću širinu u napadu", istakao je Jakara.

Budućnost se nakon poraza od Turk Telekoma i Partizana pobjedama vratila sredinom sedmice protiv Šljonska u Vroclavu, a SC Derbi čeka novi paklen ispit nakon duela sa Partizanom i Crvenom zvezdom.

"Gradski derbi je uvijek zanimljiv i uzbudljiv, a za nas će biti treća veoma teška utakmica sa veoma dobrom Evrokup ekipom", istakao je talentovani košarkaš SC Derbija David Mirković.

I mladi reprezentativac Crne Gore je istakao da "studenti" dobro poznaju stil i način košarke Andreje Žakelja.

"Ali, nećemo izaći sa bijelom zastavicom, borićemo se, dati sve od sebe i kao u svaki meč i u ovaj ulazimo sa istim ciljem, a to je pobjeda", zaključio je Mirković.

Budućnost i SC Derbi tako će se peti put susreti u regionalnoj ligi, a na prethodna četiri duela tri puta je slavio stariji podgorički klub.

AdmiralBet, ABA liga, 13. kolo

Petak

  • 18.00h Cedevita Olimpija - Cibona

Subota

  • 17.00h Mornar Barsko zlato - FMP
  • 19.00h Budućnost Voli - SC Derbi

Nedjelja

  • 15.00h Krka - Borac
  • 17.00h Zadar - Partizan
  • 19.00h Crvena zvezda - Split

Ponedjeljak

  • 18.00h Mega - Igokea
Standings provided by Sofascore

Bonus video: