Mornaru osmi uzastopni poraz, FMP srećniji u Topolici

Mornar Barsko zlato u neizvjesnoj završnici izgubio i od FMP-a, rezultat 75:77

8773 pregleda 8 komentar(a)
U igri "kost u kost", FMP srećniji na kraju, Foto: Mornar/Media Pro
U igri "kost u kost", FMP srećniji na kraju, Foto: Mornar/Media Pro

Energija i želja opet nisu bili upitni, ali neuigarnost i greške domaćih košarkaša odveli su Mornar Barsko zlato u poraz u derbiju začelja 13. kola AdmiralBet ABA lige. FMP je slavio u neizvjesnoj završnici u Topolici sa 75:77 (19:19, 22:22, 11:20, 23:16).

Neizvjestan finiš gosti su dobii pogotkom najefikasniejg aktera utakmice, Vojislava Stojanovića, Mornar je imao posljednji napad ali je Dvajt Marej napravio još jednu grešku u nizu u finišu utakmice.

Mornar je vezao osmi poraz, iam samo pobjedu u dosdašnjem dijelu sezone, FMP je nakon šest uzastopnih neuspejha ostavrio četvrti trijumf.

Prvu trojku Mornar je pogodio sa zvukom sirene u prvoj četvrtini, Milić Starovlah za 19:19, a potom je serijom 9:0, barska ekipa napravila prvi bijeg.

Ipak, je na poluvremenu bilo neriješeno - 41:41.

U trećoj četvrtini Mornar je imao par poena prednosti, ali su gosti serijom 11:0 u posljednju četvrtinu ušli sa devet poena prednosti.

Mornar je sustigao prednsot sa tri slobodna Starovlaha, a na tri i po minuta prije kraja je i poveo 72:71.

Uslijedila je serija grešaka, Marej je dva pita olako izgubio napad, gosti su pomalo neuobičajenim poenima Stojanovića došli do vođstva - 77:75, ali Barani su imali posljednji napad....

Marej je rpedugo držao loptu, od noge igrača FMP-a iziša je u aut a za napad Mornaru je ostala svega sekunda.

Markuis Veders je sa 18 peona i 13 skoova bio najefikasniji u Mornaru, ali je u finjušu terće četvrtine sa nekoliko grešaka doevo u ekipu da mora da juri prednost.

Bonus video: