Pavićević: Bojim se da nemamo kvalitet ABA lige

Mornar barsko zlato teškim domaćiom porazom od FMPa, došao u poziciju da strahuje za opstanak u AdnmiralBet ABA ligi

4297 pregleda 13 komentar(a)
Kobne greške Mareja u finišu dozvolile FMP-u da uveća razliku na dnu tabele, Foto: Mornar/Media Pro
Kobne greške Mareja u finišu dozvolile FMP-u da uveća razliku na dnu tabele, Foto: Mornar/Media Pro

Mornar Barsko zlato je doživio težak poraz, u "Topolici" je slavio FMP, koji je prekinuo niz od šest poraza - 77:75.

Barani su osmim porazom u nizu ostali na svega jednoj pobjedi nakon 13. kola AdmiralBet ABA lige. Trener Mihailo Pavićević je bio rezigniran nakon utakmice.

"Samo ne mogu da kažem da nije bilo želje, jeste ali... Svaka "mrtva lopta" pripala je njima, dva najbolja šutera Voler i Vraneš su na 20 odsto šuta, trojke 10:0. Ali i to nije najveći problem već organizacija igre - nemam košarkaša koji razumije i na kojeg se mogu osloniti da će ispoštovati dogovor sa tajm-auta. Igrači nisu svjesni kvaliteta ove lige, ne kapiraju očito naši Amerikanci ovaj sistem", kazao je Pavićević i dodao:

"Uspijemo da napravimo razliku, daleko smo od bonusa a dva napada zaredom završavamo u drugoj sekundi, i da nam bez faula polože iz kontre. Da li je to nedostatak samopouzdanja, mentalna blokada ili manjak kvaliteta?! Bojim se da je ovo drugo. Prvi dio sezone nismo mogli gore, ali probaćemo da se vratimo i borimo za goli život. Naravno ne bježim od lične odgovornosti, birao sam igrače ali tako se ponekad nasloži da je i ekipa najboljeg svjetskog trenera nekada na dnu tabele. Moramo da radimo, igrači da shvate da je ova liga zahtjevnija od njihovih prvobitnih očekivanja", zaključio je Pavićević.

Bonus video: