Kad su navijači „jači” od kluba

Trojica “varvara” privedena u policiju nakon napada na igrače Budućnost Volija poslije poraza od SC Derbija. Ovo nije prvi put da su u centru pažnje, jer su spriječili povratak Dejana Radonjića, o Nikoli Ivanoviću ne smije ni da se pomisli

40150 pregleda 111 reakcija 56 komentar(a)
Najvatreniji navijači Budućnosti, “varvari”, Foto: KK Budućnost Voli
Najvatreniji navijači Budućnosti, “varvari”, Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 25.12.2023. 10:43h

Na Balkanu navijači često pređu sve granice pristojnog ponašanja, ali se rijetko kada dešavaju scene kao u subotu veče. Nakon poraza od gradskog rivala SC Derbija (94:82), navijači Budućnost Volija su preskočili ogradu i krenuli da se razračunaju sa košarkašima Andreja Žakelja.

Policija i pripadnici zaštitarskih službi su ih tu zaustavili, ali je nekoliko njih upalo u svlačionicu i nastavilo sa prijetnjama i uvredama, a čak je došlo i do fizičkog kontakta sa igračima. Policija je na kraju privela trojicu najvatrenijih pristalica “plavih”, koje je našla na platou ispred “Morače”.

“Po završetku utakmice više gledalaca koji su bili smješteni na sektoru 2, a koji su prepoznati kao pripadnici navijačke grupe ‘varvari’, upućivali su igračima KK Budućnost riječi uvredljive i prijeteće sadržine. U trenutku kada su se igrači kretali ka izlazu iz dvorane, odnosno ka tunelu, nekoliko lica iz pomenute navijačke grupe je ubrzanim koracima krenulo ka donjem dijelu tribine, odnosno ka zaštitnoj ogradi neposredno pred teren, nastavljajući sa uvredama i prijetnjama ka igračima pomenutog kluba. Nakon što su prišli zaštitnoj ogradi, dva lica su je preskočila, međutim u njihovoj namjeri da uđu na teren i nastave kretanje ka igračima, spriječili su ih policijski službenici i službenici zaštitarske službe. Policijski službenici su u službene prostorije doveli tri lica M. K., Š. R. i R. Ć. i sačinili službene zabilješke”, navodi se u saopštenju.

“Vijesti” saznaju da su trojica privedenih navijača Marjan Kračković, Špiro Radojičić i Rajko Ćetković.

“Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se izuzme video nadzor, te će se nakon uvida izjasniti o daljim mjerama i radnjama i eventualnoj kvalifikaciji djela”, zaključuje se u saopštenju.

Ovo nije prvi put da su navijači Budućnosti u centru pažnje ove sezone. Upravo zbog njihovih protesta je propao povratak Dejana Radonjića na klupu, a o novom angažovanju nekada miljenika grada, Nikole Ivanovića, ne smije ni da se pomisli. Zbog toga Ponos grada, kako “varvari” zovu svoj klub, prvi put u istoriji nema nijednog Podgoričanina ni u timu, ni u stručnom štabu, sem sportskog direktora Gavrila Pajovića.

Bonus video: