Četvrti poraz u Admiralbet ABA ligi, Partizan izgubio od Zadra

Tokom utakmice u Hrvatskoj, šampion Admiralbet ABA lige je potvrdio dolazak Džejlina Smita, koji će pojačati konkurenciju na bekovskim pozicijama

7066 pregleda 13 komentar(a)
Ponovo najbolji: Luka Božić, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Ponovo najbolji: Luka Božić, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana poraženi su četvrti put ove sezone u Admiralbet ABA ligi - aktuelni šampion je večeras, u 13. kolu, izgubio od Zadra - 84:68.

Na polovini takmičenja "crno-bijeli" su na skoru 9-4. Crvena zvezda ima jedan, a Cedevita-Olimpija tri poraza, koliko ima i Igokea, koja će sjutra igrati sa Megom.

Ekipa Željka Obradovića nijednom nije bila u prednosti. Zadar je od početka meča kontrolisao situaciju na terenu i tokom prvog poluvremena imao i 13 poena prednosti.

Zadar, Partizan
foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Partizan je prilazio na minus šest, posljednji put je bilo 52:46, ali je nakon toga Drežnjak pogodio dvije trojke zaredom, Zadar je odbio taj nalet i u posljednjoj četvrtini imao i 21 poen prednosti - 76:55 i 80:59.

Osim poraza, Željka Obradovića bi moglo da brine i stanje Pi-Džej Doužera i Alena Smailagića, koji su se u posljednjoj četvrtini povrijedili.

Najbolji kod Zadra je ponovo bio Luka Božić - 26 poena i po devet skokova i asistencija za indeks korisnosti 38. Božić se ljetos dovodio u vezu sa Partizanom, priznao je i da ga je zvao Željko Obradović, ali je na kraju ostao u Zadru.

Dario Drežnjak je imao 25 poena.

Najbolji kod Partizana je bio Tristan Vukčević sa 16 poena.

Tokom utakmice u Hrvatskoj Partizan je potvrdio dolazak Džejlina Smita, koji je potpisao ugovor do kraja sezone.

Smit je na početku sezone igrao za Virtus iz Bolonje, ali je raskinuo ugovor, a onda i promijenio menadžersku agenciju da bi mogao da potpiše za Partizan.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: