Budućnost predstavila Tanaskovića: Znam šta Budućnost znači za Crnu Goru

Nikola Tanasković je stigao iz Igokee

11909 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Tanasković, Foto: KK Budućnost Voli
Nikola Tanasković, Foto: KK Budućnost Voli

Prije tri dana Budućnost Voli je predstavila novo pojačanje - u Podgoricu je, iz Igokee, stigao Nikola Tanasković.

Riječ je o košarkašu koji igra na pozicijama krilnog centra i centra, a koji je sa crnogorskim šampionom potpisao ugovor dvije i po godine. Tanasković je u Budućnost došao nakon što je Igokea odučila da smanji budžet, pa se osim sa njim, rastala i sa crnogorskim košarkašem Zoranom Nikolićem, koji ima nekoliko ponuda iz inostranstva.

Tanasković je u Budućnost došao u trenutku kada je ekipa peta na tabeli Admiralbet ABA lige sa osam pobjeda i pet poraza, dok je u Evrokupu na skoru 7-5, a sjutra (19) u 13. kolu dočekuje rumunski Kluž.

Upravo je utakmica protiv rumunske ekipe veoma bitna za Podgoričane, koji su u grupi od četiri tima sa identičnim skorom u ovom takmičenju.

"Meč sa Klužom je jako važan za nas, pogotovo, da tako kažem, nakon kiksa u prethodnom meču. Mislim da je jako važna utakmica za nas, jer se radi o ekipi koja se nalazi u gornjem djelu tabele. Kluž je tim koji igra jako dobro, dosta su agresivni u defanzivi i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da utakmicu privedemo u našu koristi", rekao je u najavi meča Tanasković.

Tanasković je sa Igokeom igrao u FIBA Ligi šampiona, gdje je prosječno postizao 11,5 poena, uz 4,8 skokova.

"Iskreno bio sam jako uzbuđen zbog poziva, radi se o većem rangu takmičenja, jačem takmičenju i znam šta znači igrati za Budućnost, šta Budućnost znači za Crnu Goru. Radiću i trudiću se da očekivanja koja imam i koja klub ima od mene sprovedem u djelo", poručio je Tanasković u izjavi za klupski sajt.

Osima sa Nikolićem, Tanasković je u Igokei igrao sa Nemanjom Gordićem i Edinom Atićem, takođe bivšim igračima Budućnosti. Priznaje da se sa njima konsultovao prije dolaska u Podgoricu.

"Radi se o sjajnim momcima i o sjajnim igračima. Razgovarali smo o Budućnosti i o košarci generalno. Mislim da su oni svi imali zapažene role u klubu i nadam se da će i oni ostvariti svoje ciljeve i igrati na ozbiljnim nivoima. Svakako su već igrali na ozbiljnom nivou i mogu da igraju jer se radi o vrhunskim igračima", iskren je Tanasković.

Posebne riječi je imao o Gordiću.

"Sa njim sam se baš povezao posljednjih nekoliko mjeseci. Bili smo jako bliski i jako dobri i mislim da se radi o fantastičnom igraču."

Budućnost je u Admiralbet ABA ligi na petom mjestu (8-5), Evrokupu (7-5) se bori za plasman u osminu finala.

"Očekujem dobre igre cijele ekipe, a kada sam ja u pitanju nadam se da ću ispuniti očekivanja koja klub ima od mene i da ću opravdati svoju ulogu. Znam da ću dati sve od sebe da na terenu izgledam što najbolje mogu", zaključio je Tanasković.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: