Luka Božić za "Vijesti": Ostanak u Zadru bio pravi potez

Luka Božić za “Vijesti” komentariše dosadašnji dio sezone u AdmiralBet ABA ligi

18259 pregleda 28 reakcija 6 komentar(a)
Luka Božić na utakmici sa Partizanom, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Luka Božić na utakmici sa Partizanom, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

U AdmiralBet ABA ligi je odigrano 13 kola, a prva ličnost je košarkaš Zadra Luka Božić.

Najkorisniji igrač prethodne sezone je ljetos produžio ugovor sa Zadranima, a onda nastavio da pomjera granice u regionalnom takmičenju. Protiv Splita i FMP-a je imao tripl-dabl učinak, pa je postao prvi košarkaš, kojem je to dva puta pošlo za rukom u regionalnom takmičenju. Prije Božića, tripl-dabl na jednom meču su imali Čester Mejson (Široki, 13. oktobra 2009) i Feliks Kojadinović (Bosna, 6. marta 2010).

U centru pažnje Božić je bio i u nedjelju, kada je Zadar u dvorani “Krešimir Ćosić” savladao Partizan (84:68). Momak iz Bjelovara je komandovao igrom Zadrana, utakmicu završio sa 26 poena i po devet skokova i asistencija i indeksom 38, pa je sedmi put ove sezone proglašen za igrača kola na Jadranu.

"Dobar je osjećaj. Za Badnje veče smo pobijedili Partizan, evroligašku ekipu. Nema boljeg poklona Zadranima za Božić od toga", priča Božić za “Vijesti”.

Upravo je prethodnog ljeta Božić bio na meti Partizana, u jednom intervjuu je kazao i da je razgovarao sa trenerom “crno-bijelih”, Željkom Obradovićem. Do realizacije transfera nije došlo, ali ne žali zbog toga.

"Bili smo ljetos u kontaktu. Nije mi jasno šta se tu dogodilo, ali su se odlučili za drugu opciju. Ne žalim zbog toga. Zadovoljan sam u Zadru, mislim da je ovo pravi potez", rekao je Božić.

Božić u duelu sa Tristanom Vukčevićem
Božić u duelu sa Tristanom Vukčevićemfoto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Trenutno ne razmišlja o promjeni sredine,

"Imam ugovor sa Zadrom i gledam samo u tom pravcu. Mislim da u ovom trenutku ne bi bilo korektno govoriti o drugim klubovima, dok sam pod ugovorom sa Zadrom", kazao je Božić.

Ekipa iz Dalmacije je trenutno 6. na tabeli sa sedam pobjeda i šest poraza. Božić je dirigent ekipe, od njega sve počinje i sve se završava, a brojke su impresivne. Prosječno upisuje 24,9 poena, 8,9 skokova i 6,2 asistencije.

"Zadovoljan sam svojim igrama, ali težim da budem što bolji i da unaprijedim igru koliko god je to moguće. Ne obraćam pažnju na brojke dok utakmica traje. Jednostavno, radim ono što je za ekipu najbolje u tom trenutku, a onda se meč otvori. Kada je riječ o ambicijama kluba, tu sam da radim svoj posao najbolje što mogu svakog dana, a uprava i trener određuju ambicije."

AdmiralBet ABA liga napreduje iz sezone u sezonu. Klub iz Dubaija bi uskoro mogao da bude njen učesnik, nedavno se i ekipa iz UAE takmičila na juniorskom turniru na Zlatiboru.

"Liga nikad nije bila jača. Uložena su ogromna finansijska sredstva, ima mnogo mladih talenata, evroligaških košarkaša. Mislim da je ovo najjača sezona otkad ja pamtim."

Zadar u narednom kolu (subota, 16 časova) dočekuje Budućnost, koja u Dalmaciju ne dolazi u najboljem trenutku.

"Budućnost je odlična ekipa, koja želi da bude u vrhu i Evrokupa i AdmiralBet ABA lige. Očekuje nas teška utakmica. Budućnost ima puno dobrih pojedinaca, pa mislim da će biti zanimljivo", zaključio je Božić.

Bonus video: