Vučević odmarao zbog povrede, Dramond ga fenomenalno zamijenio; Nema kraja crnom nizu Detroita

NBA: Nekadašnji centar Detroita predvodio Bulse do trijumfa nad Atlantom, Pistonsi postavili rekord NBA lige po broju uzastopnih poraza u jednoj sezoni

4245 pregleda 1 komentar(a)
Uplašio jastrebove: Dramond tokom meča sa Atlantom, Foto: Chicago Bulls (X)
Uplašio jastrebove: Dramond tokom meča sa Atlantom, Foto: Chicago Bulls (X)

Deveta pobjeda u posljednjh 13 utakmica - ovog puta bez dva važna aduta Nikole Vučevića i Zaka Lavina koji su odmarali zbog lakših povreda.

Čikago je i dalje u sjajnom ritmu, a sinoć je u NBA ligi savladao Atlantu sa 118:113.

Prije utakmice trener Bulsa Bili Donovan objasnio je da će Vučević preskočiti ovaj meč zbog problema sa preponama i kukom, a prvi put kao starter u crvenom dresu našao se svojevremeno jedan od boljih NBA centara Andre Dramond.

Momak koji je blistao u dresu Detroita i u tim godinama bio i Ol star igrač fenomenalno je zamijenio našeg centra i sa 24 poena i čak 25 skokova bio ključni igrač u pobjedu Čikaga.

Osim njega odlični su bili i Demar Derozan sa 25 poena i šest asistencija, Kobi Vajt, Ajo Dosumu (po 19 poena), Aleks Karuzo sa 11 i Dževon Karter sa 10 poena.

Kod "jastrebova" najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 22 poena, dok je Trej Jang postigao 21 poen i imao 13 asistencija, nakon što je izjednačio rekord Oskara Robertsona od sedam uzastopnih utakmica u kojima je imao najmanje po 30 poena i 10 asistencija.

U centru pažnje još jednom je bio Dramondov nekadašnji klub Detroit - ponovo u negativnom smislu.

Klub iz Mičigena postavio je rekord NBA lige po broju uzastopnih poraza u jednoj sezoni - čak 27, nakon što je izgubio od Bruklina sa 112:118.

Netse su predvodili Kameron Džonson sa 24 poena, Mikel Bridžis sa 21 poenom i Kem Tomas sa 17 poena. U ekipi Detroita Kejd Kaningem bio je najefikasniji sa 41 poenom, Bojan Bogdanović postigao je 23, a Džejlen Daren 12 poena uz 15 skokova.

Rekord po ukupnom broju uzastopnih poraza (28) drži Filadelfija, a njen niz počeo je u sezoni 2014/15 i nastavio se u sezoni 2015/16.

Memfis je poslije produžetka savladao Nju Orleans sa 116:115 i ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu otkako se u ekipu vratio Dža Morant. On je utakmicu završio sa 31 poenom i sedam asistencija, Dezmond Bejn sa 27 poena i sedam asistencija, a Džeren Džekson sa 19 poena i 10 skokova.

U ekipi iz Nju Orleansa, koja je pretrpjela drugi uzastopni poraz, najefikasniji su bili Brendon Ingram sa 24 poena, sedam asistencija i šest skokova, Zajon Vilijamson sa 23 poena uz 11 skokova i Jonas Valančunas sa 17 poena uz 13 skokova.

U ostalim utakmicama Orlando je bio bolji od Vašingtona sa 127:119 i nanio mu je četvrti poraz u posljednjih pet utakmica, dok je Indijana pobijedila Hjuston i prekinula niz od tri poraza.

Portland je savladao Sakramento sa 130:113, Los Anđeles Klipersi bili su bolji od Šarlota 113:104, a Juta je predvođena Laurijem Markanenom koji je imao 31 poen i 12 skokova, pobijedila San Antonio sa 130:118 i ostvarila šestu pobjedu u posljednjih osam utakmica.

Bonus video: