Prodajte tim: Detroit najgori u istoriji NBA lige, samo još sedam ekipa prebacilo 20 poraza zaredom u jednoj sezoni

Klub iz Mičigena postavio rekord NBA lige po broju uzastopnih poraza u jednoj sezoni - čak 27. Prema istraživanju ESPN-a ovaj niz je drugi najduži i kada se uz NBA računaju NFL (američki fudbal), NHL (hokej na ledu) i MLB (bejzbol) liga

6047 pregleda 1 komentar(a)
Bojan Bogdanović, Kejd Kaningem i Ajzeja Stjuart nakon jednog od mnogih razočaranja, Foto: Reuters
Bojan Bogdanović, Kejd Kaningem i Ajzeja Stjuart nakon jednog od mnogih razočaranja, Foto: Reuters

Prodajte tim - praktično je jedina poruka koji u posljednje vrijeme možete čuti sa tribina "Litl Sizars arene" kada se u njoj igra košarka.

Poruka koja i ne mora da čudi mnogo kada se zna da domaći Detroit Pistonsi ove sezone igraju katastrofalno, a sinoć su uspjeli i da se upišu u istoriju najjače košarkaške lige na svijetu. Naravno, negativno.

Klub iz Mičigena, čiji dres između ostalih nose Kejd Kaningem, Bojan Bogdanović, Džejlen Daren, postavio je rekord NBA lige po broju uzastopnih poraza u jednoj sezoni - čak 27, nakon što je izgubio od Bruklina sa 112:118.

Prema istraživanju ESPN-a ovaj niz je drugi najduži i kada se uz NBA računaju NFL (američki fudbal), NHL (hokej na ledu) i MLB (bejzbol) liga.

Ipak, najduži niz poraza drži Filadelfija Seventisiksers, ali povezanih iz dvije sezone - tokom 2014/15. i 2015/16. tim iz Pensilvanije vezao je 28 poraza. Čini se da niko ne sumnja da će uskoro Pistonsi i taj rekord "srušiti".

Koliko je Detroit loš ove sezone možda i najbolje govori podatak da je samo još sedam NBA franšiza u jednoj sezoni imao 20 ili više poraza.

Od danas mirni mogu da budu navijači Klivlend Kavelirsa i Filadelfije, pošto njihovi timovi više nisu najgori u istoriji NBA lige.

Kavsi su u sezoni 2010/11, odmah nakon odlaska Lebrona Džejmsa u Majami, vezali 26 poraza zaredom, a isti broj vezali su Seventisiksersi 2013/14.

Iza njih nalazi se Šarlot - u periodu kada se taj tim zvao Bobkets (2011/12) nanizao je 23 poraza. Ukupno je ovaj klub tada upisao samo sedam pobjeda u ligi, što je najgori učinak ikada.

Po 23 neuspjeha u jednoj sezoni zabilježili su i Vankuver (1995/96) i Denver (1997/98), dok su se ponovo Filadelfija (1972/73), zatim i Dalas (1993/94) i Hjuston (2020/21) zaustavili na 20.

Koliko daleko će otići Detroit, koji je sezonu otvorio sa skorom od dvije pobjede (Šarlot i Čikago) i porazom? Jedno je čini čini se sigurno - 28. poraz je veoma blizu, jer Pistonsi naredni meč igraju u gostima kod Bostona, najbolje ekipe u ligi ove sezone.

Bonus video: