Nokaut faza ili nokaut? Budućnost bez prava na grešku protiv Kluža

Budućnost Voli večeras (19) dočekuje Kluž u 13. kolu Evrokupa, pobjeda je neophodna za plasman u osminu finala

6521 pregleda 2 komentar(a)
Pobjeda je imperativ: Andrej Žakelj, Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović
Pobjeda je imperativ: Andrej Žakelj, Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović

Četiri ekipe - dvije iznad, a dvije ispod crte koja vodi u plej-of - do kraja grupne faze boriće se za nastavak života u Evrokupu.

Među njima, nakon mnogo uspona i padova ove sezone, nalaze se i košarkaši Budućnost Volija, koji će bitke za nokaut fazu nastaviti protiv Kluža, ekipe koja je u mnogo boljoj poziciji na tabeli.

Meč u “Morači”, koji dolazi nakon još jednog razočaranja (protiv SC Derbija), igra se večeras od 19 sati.

- Moje očekivanje, a vjerovatno i svih ostalih je neka reakcija - poručio je trener "plavih" Andrej Žakelj.

Budućnost je za vikend u AdmiralBet ABA ligi poražena od mlađeg podgoričkog kluba (94:82), a nakon meča slovenački stručnjak bio je ljut zbog pristupa svojih igrača.

- Nakon posljednje utakmice sam rekao da je ono što želim i zahtijevam borba i tu nemamo ništa da se krijemo iza nekakvih alibija, tako da ponavljam - moramo da pokažemo reakciju - dodao je Žakelj.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu Evrokupa upisala pet pobjeda i sedam poraza (koliko imaju i Aris, Litkabelis i Trento), a jedan od neuspjeha stigao je upravo u Rumuniji protiv Kluža (89:74).

- Kluž je stvarno dobar tim - pri vrhu je grupe, igraju odlično, atletska su ekipa, igraju brzo, sa vrlo dobrom i agresivnom odbranom... Svakako nas očekuje težak meč, ali ako želimo da razmišljamo o pobjedi moramo da budemo bolji - posebno u pristupu, koncentraciji - smatra Žakelj.

Na kraju je dodao...

- Moramo i da nađemo način kako bismo dobili samopouzdanje i energiju - zaključio je trener Budućnosti.

U timu bi mogao da bude Nikola Tanasković, koji je juče predstavljen.

- Meč sa Klužom je jako važan za nas. Kluž igra jako dobro, dosta je agresivan u defanzivi i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da utakmicu privedemo u našu korist - rekao je momak koji je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Krilni centar je sa Igokeom igrao u FIBA Ligi šampiona, gdje je prosječno upisaivao 11,5 poena i 4,8 skokova.

- Iskreno, bio sam jako uzbuđen zbog poziva, radi se o većem rangu takmičenja, jačem takmičenju i znam šta znači igrati za Budućnost, šta ovaj klub znači za Crnu Goru. Radiću i trudiću se da očekivanja koja imam i koja klub ima od mene sprovedem u djelo - poručio je 26-godišnjak iz Smederevske Palanke.

Evrokup, 13. kolo

Danas

19.00h Budućnost Voli - Kluž

19.00h Aris - Šljonsk

20.00h Trento - Litkabelis

Juče

Ulm - Turk Telekom 79:85

Burg - Gran Kanarija 92:84

Standings provided by Sofascore

Bonus video: