Vučević najbolji košarkaš Crne Gore u inostranstvu, Radović trener godine

Za najbolju košarkašicu u inostranstvu proglašena je Milica Jovanović (Miškolc), dok je Dragana Živković najbolja u Crnoj Gori

10005 pregleda 9 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Zvijezda Čikago Bulsa, Nikola Vučević, proglašen je u tradicionalnom izboru KSCG za najboljeg crnogorskog košarkaša u inostranstvu, dok je Petar Popović (Budućnost Voli) najbolji igrač u Crnoj Gori.

Vučević se ljetos, nakon četiri godine pauze vratio u reprezentaciju Crne Gore. Na Mundobasketu je prosječno postizao 19,8 poena i 8,8 skokova.

Vučević
Vučevićfoto: FIBA

Trener godine je selektor Boško Radović, koji je Crnu Goru odveo do 11. mjesta na Mundobasketu i kvalifikacija za Olimpijske igre, a nedavno je produžio ugovor do 2025. godine.

"Ništa ne bi bilo moguće bez igrača i stručnog štaba. Iza nas je dobra godina, dobro Svjetsko prvenstvo. Ono što se očekuje od nas je da održimo kontinuitet dobrih igara i pojavljivanja na velikim takmičenjima. Očekuju nas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine, a onda kvalifikacije za OIimpijske igre. Spremićemo se, ako svi igrači budu zdravi, potrudićemo se da budemo iznenađenje", rekao je Radović.

KSCG
foto: KSCG

Za najbolju košarkašicu u inostranstvu proglašena je Milica Jovanović (Miškolc), dok je Dragana Živković najbolja u Crnoj Gori. Živković je ljetos iz Budućnosti prešla u rumunsku Konstancu.

"Mnogo toga se dogodilo. Prije svega konkurencija je bila velika i zbog toga sam srećna, jer mnogo nas dobro igra u dobrim ligama i dobrim klubovima. Vjerujem da će to individualno da bude na većem nivou, a sve to radimo i da bismo u reprezentaciji igrale još bolje. EP je iza nas - žalimo zbog posljednje utakmice, ali na kraju niko nije očekivao takav rezultat od nas. Trudićemo se da u budućnosti igramo još bolje", rekla je Jovanović.

Milica Jovanović i Jelena Dubljević
Milica Jovanović i Jelena Dubljevićfoto: KSCG

Najbolji mladi igrač je košarkaš SC Derbija, Luka Bogavac, a najbolja mlada košarkašica je Jelena Bulajić (Budućnost).

"Fenomenalan osjećaj je biti najbolji mladi igrač u Crnoj Gori. Meni lično je velika satisfakcija. Zahvalio bih se porodici, koja je bila uz mene od samog starta. Izdvojio bih rad sa trenerom Mikom Jankovićem u Kolašinu, koji me je uveo u košarku. Srećan sam, ovo je motivacija da nastavim da igram još bolje", kazao je Bogavac.

KSCG
foto: KSCG

On je ljetos iz Podgorice prešao u SC Derbi.

"Mislim da je ovo najbolja sezona za SC Derbi u Admiralbet ABA ligi. Imali smo par kikseva, ali smo u nekim utakmicama iznenadili. Lično, mislim da se još adaptiram na regionalno takmičenje i da ću u drugom dijhelu sezone pokazati još veći kapacitet, jer mislim da imam još rezerve", rekao je Bogavac.

Jelena Bulajić je sa kadetskom reprezentacijom osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici. Crna Gora je na tom šampionatu obezbijedila plasman u A diviziju.

KSCG
foto: KSCG

"Drago mi je što sam dobila ovu nagradu, koja predstavlja dodatnu motivaciju da više i bolje radim. Košarka me uvijek zanimala, pratila sam i odlučila da se bavim ovim sportom", kazala je Bulajić.

Predsjednica KSCG, Jelena Dubljević je kazala da Savez mora da bude pravi servis klubovima.

KSCG
foto: KSCG

"Bolje rezultate teško je obećati, jer kao što smo mogli i da čujemo naše seniorske reprezentacije su među najboljima na svijetu što je, kada su pogleda broj stanovnika, i više nego senzacija. Takođe i veliki broj klubova funkcioniše na visokom nivou, zato i Savez mora biti pravi servis klubovima, podrška i pokretač. Pred nama je težak zadatak, da u jednom delikatnom momentu zatvorimo finansijsku konstrukciju. Uz podršku države, tu su i naši prijatelji sponzori, a neophodno je da još unaprijedimo taj segment, kako bi stvorili dodatnu vrijednost i privukli još ljudi da se pridruži košarkaškoj porodici", istakla je predsjednica saveza Jelena Dubljević.

Bonus video: