Žakelj: Moramo da budemo pametniji u završnicama utakmica

„Igrači su dali maksimum, pokazali 30 minuta da imaju kvalitet, da mogu da igraju na visokom nivou ako su koncentrisani. Ali, kad se malo opustimo, kad nema čvrstine u odbrani, onda imamo probleme i u napadu”, rekao je slovenački trener nakon poraza od Kluža (79:77)

7676 pregleda 10 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Porazom od Kluža na utakmici na kojoj su imali i 15 razlike, a u posljednju četvrtinu ušli sa 61:50, košarkaši Budućnost Volija su zakomplikovali borbu za osminu finala Evrokupa.

„Otvorili smo utakmicu kako je trebalo, odbrana je u 1. poluvremenu bila na nivou koji želim. Igrači su pokazali reakciju poslije nekoliko loših utakmica, ali posljednja četvrtina nas je koštala pobjede. Moramo da budemo pametniji u završnicama utakmica u napadu, a pogotovo u odbrani”, rekao je Andrej Žakelj.

Slovenački trener je zadovoljan igrom u tri četvrtine, ali se utakmica igra 40 minuta.

„Ako je taktika bila pogrešna, to ide na mene. Igrači su dali maksimum, pokazali 30 minuta da imaju kvalitet, da mogu da igraju na visokom nivou ako su koncentrisani. Ali, kad se malo opustimo, kad nema čvrstine u odbrani, onda imamo probleme i u napadu”.

Budućnost sada ima skor 5:8 i čeka je velika borba da bzde među šest najboljih u grupi B.

„Tražili smo pobjedu, nažalost je nismo upisali. Borićemo se dalje, moramo da analiziramo utakmicu. Ima još mnogo da se igra. Hvala navijačima, bilo ih je dosta, žao mi je zbog njih što bodovi nisu ostali ovdje”.

Očito je da Budućnost nema lidera, nekoga ko bi rješavao u neizvjesnim završnicama.

„Imamo igrače koje imamo, njima moramo da vjerujemo i da radimo. Probaćemo da budemo pametniji i bolji na sljedećoj utakmici”, istakao je Žakelj.

Poslije meča, u svlačionicu je ušao i predsjednik kluba Dragan Bokan.

„To je bio, više-manje, sastanak podrške. U situaciji u kojoj smo, još negativne energije nam stvarno nije potrebno. Momci su dali maksimum, pogotovo energetski, i imali mnogo bolji pristup”, zaključio je Žakelj.

Bonus video: