Tanjević: Odlične provjere; Vučević: Možemo da budemo zadovoljni

"Odlične provjere i odličan turnir. Igrali smo protiv dvije odlične reprezentacije i uvjerili se na kojim segmentima treba da radimo i što je to u našoj igri na potrebnom nivou", kazao je Tanjević
58 pregleda 5 komentar(a)
Srbija Crna Gora, Foto: Beta
Srbija Crna Gora, Foto: Beta
Ažurirano: 13.08.2017. 21:55h

Selektor Crne Gore Bogdan Tanjević zadovoljan je kako su protekle prve dvije provjere pred Eurobasket, iako je njegov tim doživio dva poraza.

U prvom meču "Trofeja Beograd" izgubio je od Grčke 85:83, u drugom od Srbije 82:71.

"Odlične provjere i odličan turnir. Igrali smo protiv dvije odlične reprezentacije i uvjerili se na kojim segmentima treba da radimo i što je to u našoj igri na potrebnom nivou. Nisam nezadovoljan izdanjem ni u jednom, ni u drugom meču. U prvom, protiv Grčke, smo imali više poklonjenih poena, a Srbija je kvalitetniji tim i teže je doći do rezultata", kazao je Tanjević.

Nikola Vučević je kazao da je Srbija zasluženo slavila i "pokazala da je velika ekipa".

"To dokazuje godinama unazad na velikim takmičenjima, a to su pokazali i protiv nas, iako su nastupili bez nekoliko važnih igrača. Mislim da smo i mi odigrali dobro imajući u vidu da su ovo naše prve provjere. Vidjeli smo gdje smo u ovom trenutku i imamo dosta prostora za napredak. Možemo da budemo zadovoljni nivoom igre, s obzirom na to da da je ovo početak serije kontrolnih mečeva. Imamo nekoliko dana rada u Podgorici, a nakon toga se okrećemo novim provjerama koje nas očekuju u Francuskoj", kazao je Vučević.

"Veoma dobra utakmica i odlična provjera za nas. To smo i očekivali i to nam je i potrebno u pripremnom periodu. Bilo je i dobrih i loših momenata u igri oba tima, a na nama je da izvučemo pouke i da podignemo nivo igre u narednim pripremnim mečevima", prokomentarisao je Tajris Rajs.

Bonus video: