SC Derbi favorit protiv Splita, Jakara: Kontrola skoka i izgubljenih lopti vodi ka pobjedi

AdmiralBet ABA liga (14. kolo)

8576 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Pobjeda u gradskom derbiju protiv Budućnost Volija, posebno način na koji su do nje došli, govori da su košarkaši SC Derbija bez problema prevazišli promjenu trenera, neočekivani odlazak Andreja Žakelja kojeg je naslijedio Dejan Jakara.

"Studenti" su i ove sezone tim za izbjegavanje u AdmiralBet ABA ligi, ali od duela sa Splitom - koji je zakazan za petak od 19 sati u "Morači" - kao da su na novom početku, jer tu više nije centar Kenan Kamenjaš.

Najvažniji igrač SC Derbija je otišao u Budućnost, već je i debitovao u plavom dresu u porazu od Kluža u Evrokupu, pa je pred meč sa Splićanima ključno pitanje kako će Podgoričani da nadomjeste odlazak reprezentativca Bosne i Hercegovine.

SC Derbi je prošao seriju teških mečeva (utakmice protiv Partizana, Crvene zvezde i Budućnosti) i poslije 13 kola u regionalnom takmičenju ima sedam pobjeda i šest poraza. Split je, s druge strane, na učinku 4-9.

"Split iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. To je tim koji je napravljen tako da ima vrlo neugodne visoke igrače u igri jedan na jedan, tu su i dobri "skoreri" na vanjskim pozicijama. Moramo da kontrolišemo skok i broj izgubljenih lopti i nadam se da će biti pozitivan rezultat na kraju utakmice", rekao je Jakara.

Derbi je u prvom kolu ove sezone u Splitu slavio 76:72.

"Nakon izuzetno teškog perioda gdje smo imali pet teških utakmica možemo da kažemo da smo izvukli dosta dobre rezultate. I Split ima uspjeha u posljednje vrijeme i biće mnogo drugačiji meč od onog koji smo odigrali na startu, jer su oba tima pretrpjela promjene. Vjerujem da smo dovoljno dobri da odbranimo domaći teren - biće tako ako odigramo kao i u prethodnim mečevima, sa dosta energije i fokusa", istakao je plejmejker Igor Drobnjak.

Splićani vjeruju da mogu da iznenade.

"SC Derbi je sada drugačija ekipa - s novim trenerom, bez Kamenjaša koji je bio prvi igrač tima. Neki igrači su promijenili uloge, ali bez obzira na sve te promjene ostali su pri svom stilu igre, sa agresivnom odbranom, pritiskom po cijelom terenu. Moraćemo da zatvorimo Dokinsa i da pazimo na Kapustinu pik igru, u odličnoj formi je Drežnjak... Mi smo posljednjih mjesec odigrali na visokom nivou, nadam se da to možemo da ponovimo. Moraćemo ako želimo pobjedu", kazao je trener Splita Slaven Rimac.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: