Budućnost u Zadru, samo pobjeda je lijek

Crnogorski prvak u 14. kolu regionalnog takmičenja gost Zadra, meč u dvorani Krešimir Ćosić igra se u subotu od 16 sati

7116 pregleda 5 komentar(a)
Kamenjaš, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Kamenjaš, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Pet utakmica tokom premijernih 13 rundi AdmiralBet ABA lige Zadar je odigrao u svom domu, a među tri ekipe koje su pognute glave napustile dvoranu velikog Krešimira Ćosića nalazi se i šampion Partizan.

Upravo će Dalmacija biti naredni izazov za i dalje poljuljanog crnogorskog prvaka - košarkaši Budućnost Volija u 14. kolu regionalnog takmičenja biće gosti Zadra, subota od 16 sati.

Utakmica protiv domaćina koji će biti na krilima velike pobjede nad Partizanom dolazi u trenutku kada kada momci Andreja Žakelja znaju da su u posljednjih pet utakmica upisali samo jedan trijumf - protiv Šljonska u Evrokupu.

"Idemo na pobjedu, samo je ona lijek za dalje", poručio je pred put u Zadar novi/stari centar Budućnosti Kenan Kamenjaš.

Košarkaš iz Bosne i Hercegovine tokom sedmice se iz SC Derbija vratio u Budućnost, odmah je obukao svoj dres sa brojem 34 i pokušao da pomogne saigračima u važnom evropskom meču sa Klužom. Na kraju odlučila je jedna lopta, a rumunski klub je slavio sa 79:77.

"Odigrao sam taj meč nakon jednog treninga sa novim saigračima - mislim da smo odigrali dobro 35 minuta, vodili smo do 38, a u posljednja dva minuta ne znam šta nam je bilo".

Ipak, u porazu je vidio i pozitvnih stvari...

"Naravno, žao mi je zbog poraza. Svi smo bili jedno - i publika i mi. Energija je bila zajednička i to se osjetilo", dodaje Kamenjaš.

O narednom rivalu, kojeg je Budućnost na startu sezone lagano savladala (103:73) u "Morači" kaže...

"Nemamo puno vremena, već sad nas očekuje Zadar, ekipa koja igra specifičnu košarku i nakon pobjede nad Partizanom sigurno da će biti dodatno motivisana, a pogotovo jer nema utakmica u šampionatu Hrvatske. Moramo što prije da se spremimo za meč i kao što sam rekao - idemo na pobjedu", zaključio je Kamenjaš.

Žakelj: Da dobre stvari produžimo na više minuta

I trener "plavih" Andrej Žakelj očekuje težak meč...

"Da, a mi moramo da se podignemo nakon utakmice sa Klužom - moramo dobre stvari koje smo imali da produžimo na više minuta", istakao je slovenački stručnjak.

Žakelj
Žakeljfoto: KK Budućnost Voli

Naredni protivnik nije nepoznanica.

"Zadar dobro znamo, radi se o ekipi koja je dvije godine zajedno, igra atipičnu, ali veoma brzu i kvalitetnu košarku - sa visokim igračima i sa mnogo protoka lopte, 'lou post' igre posebno bekova... Ali, nema puno priče, moramo da igramo agresivno, hrabro, da ih ograničnimo u njihovoj igri i da iskoristimo naše prednosti... Uradićemo sve da dobijemo utakmicu", jasan je Žakelj.

AdmiralBet ABA liga, 14. kolo

Danas

17.00h Krka - FMP

19.00h SC Derbi - Split

Subota

16.00h Zadar - Budućnost Voli

18.00h Mornar Barsko zlato - Partizan

20.00h Crvena zvezda - Igokea

Nedjelja

12.00h Mega - Cedevita Olimpija

Ranije

Cibona - Borac 97:101

Standings provided by Sofascore

Bonus video: