Budućnost se vadi u dvorani koja je "progutala" Partizan

Grogirana Budućnost ide na noge Zadru, koji je prije samo šest dana deklasirao šampiona - uprkos svemu, Podgoričani traže pobjedu i izlaz iz krize (16 sati)

8819 pregleda 8 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Ima li lijeka za Budućnost Voli?

Podgorički košarkaši, destabilizovani nakon serije bolnih poraza (na posljednjih pet mečeva pobijedili su samo Šljonsk) gostuju Zadru, kojeg još trese euforija nakon velike, i ubjedljive pobjede nad Partizanom u dvorani “Krešimir Ćosić” prošle nedjelje.

Uprkos svemu, tim Andreja Žakelja traži pobjedu - i nagovještaj izlaza iz mračnog tunela.

"Idemo na pobjedu, samo je ona lijek za dalje", poručio je pred put u Zadar novi/stari centar Budućnosti Kenan Kamenjaš.

Košarkaš iz Bosne i Hercegovine tokom sedmice se iz SC Derbija vratio u Budućnost, odmah je obukao svoj dres sa brojem 34 i pokušao da pomogne saigračima u važnom evropskom meču sa Klužom. Na kraju je odlučila jedna lopta, a rumunski klub je slavio 79:77.

"Igrao sam nakon jednog treninga sa novim saigračima - mislim da smo odigrali dobro 35 minuta, vodili smo do 38, a u posljednja dva minuta ne znam šta nam se desilo".

Ipak, u porazu je vidio i pozitvnih stvari...

"Naravno, žao mi je zbog poraza. Svi smo bili jedno - i publika i mi. Energija je bila zajednička i to se osjetilo", dodaje Kamenjaš.

O narednom rivalu, kojeg je Budućnost na startu sezone lagano savladala (103:73) u “Morači”, kaže:

"Nemamo puno vremena. Čeka nas Zadar, ekipa koja igra specifičnu košarku i nakon pobjede nad Partizanom sigurno da će biti dodatno motivisana, a pogotovo jer nema utakmica u šampionatu Hrvatske. Moramo što prije da se spremimo za meč i kao što sam rekao - idemo na pobjedu", jasan je Kamenjaš.

I trener “plavih” Andrej Žakelj očekuje težak meč...

"Moramo da se podignemo nakon utakmice sa Klužom. Moramo da dobre stvari koje smo imali produžimo na više minuta", istakao je slovenački stručnjak.

Naredni protivnik nije nepoznanica.

"Zadar dobro znamo, radi se o ekipi koja je dvije godine zajedno, igra atipičnu, ali veoma brzu i kvalitetnu košarku - sa visokim igračima i sa mnogo protoka lopte, ‘lou post’ igre, posebno bekova. Ali, nema puno priče, moramo da igramo agresivno, hrabro, da ih ograničnimo u njihovoj igri i da iskoristimo naše prednosti", naveo je Žakelj.

Zadrani su veoma motivisani.

"Budućnost ima širok tim koji je trenutno u promjenama, što se odrazilo na rezultate. Baš iz tog razloga Podgoričani moraju da hvataju dobro raspoloženje i pobjednički ritam, pa dolaze spremni da jure pobjedu. Mi toga moramo da budemo svjesni, u prvom redu je bitno da odbrana i skok budu na pravom nivou kako bismo došli u situaciju da mislimo o trijumfu", kazao je trener Zadra Danijel Jusup.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: