Mornar ne pomišlja da prijeti Partizanu

"Dolazak Partizana je atrakcija gdje god da gostuje od kada se u klub vratio veliki mag Željko Obradović, pa ni Bar nije izuzetak", kaže trener Mornara Mihailo Pavićević

4794 pregleda 5 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Praznik košarke u Baru - tako je trener Mornara Mihailo Pavićević najavio duel sa Partizanom u 14. kolu AdmiralBet ABA lige koji je na programu večeras od 18 sati u dvorani “Topolica”.

Mornar je posljednji tim na tabeli, ima samo pobjedu u prvih 13 rundi, na drugoj strani će biti aktuelni šampion regionalnog takmičenja predvođen najtrofejnijim evropskim trenerom u istoriji - svima je jasno da crnogorski predstavnik mora da prihvati ulogu totalnog autsajdera.

"Dolazak Partizana je atrakcija gdje god da gostuje od kada se u klub vratio veliki mag Željko Obradović, pa ni Bar nije izuzetak. Biće praznik košarke, dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Evropi, ne samo u ABA ligi i želim da svi u ovom spektaklu uživaju. Mislim da je duel sa Partizanom najbolji novogodišnji poklon za Barane", rekao je Pavićević.

Iznenađenje nije realno, ali Partizan ima problema s motivacijom u regionalnoj ligi. Zato je i doživio četiri poraza - iznenadili su ga Mega, Igokea i Zadar, bolja je bila i Cedevita Olimpija.

"Iluzorno je pričati o Partizanu i nema puno riječi u pripremi ove utakmice. Tražiću od igrača da uđu u meč hrabro i opušteno, bez pritiska i da daju sve. Svjesni smo da nas ne zavisi ništa, da će se sve pitati Partizan koji teško da može tako često da dozvoli kiks. Gledam to iz trenerskog ugla - i Partizanovi igrači su od krvi i mesa, izloženi su nevjerovatnim naporima i rasporedu u Evroligi, pa je normalno kada se i desi neki poraz", istakao je Pavićević i zaključio:

"Ostaje nam da se nadamo da Partizan neće imati svoj dan da u tim okolnostima učinimo utakmicu zanimljivom".

Partizan je u četvrtak u Evroligi izgubio od Virtusa na svom terenu, već u utorak dočekuje Asvel, pa će vjerovatno pokušati da potroši što manje energije protiv Mornara.

"Čeka nas novi meč u ABA ligi, uz veliko poštovanje protivnika koji je prethodnih godina radio mnogo lijepe stvari u regionalnoj košarci. Nadam se da će tako i nastaviti. Imamo samo jedan trening pred put u Bar, pokušaćemo da se što bolje pripremimo i odigramo dobru utakmicu uz maksimalnu koncentraciju", kazao je trener Partizana Željko Obradović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: