Žakelj: Mučimo se i nismo opušteni, trebala nam je ova pobjeda

"Na momente igramo vrlo dobro, na momente potpuno padnemo", kaže trener Budućnosti poslije trijumfa u Zadru

5306 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Zadar
Foto: KK Zadar

Pobjeda je ono najbolje što su košarkaši Budućnost Volija dobili u Zadru - jasna je poruka trenera Andreja Žakelja da nije potpuno zadovoljan izdanjem "plavih" u 14. kolu AdmiralBet ABA lige.

"Plavi" su slavili 67:57 i stigli do devetog trijumfa u regionalnom takmičenju.

"Trebala nam je pobjeda, jer smo u situaciji koja nije najbolja. Mučimo se, nismo dovoljno opušteni i pravimo mnogo grešaka. Na momente igramo vrlo dobro, na momente potpuno padnemo. Danas nam je ovo trebalo, cilj je bio da pobijedimo i ostvarili smo ga", rekao je Žakelj.

Budućnost je promašila 10 od 19 slobodnih bacanja, trojke je šutirala 27-8...

"Bilo je mnogo promašaja za tri poena i bacanja, što dugo nisam vudiio. Teško je igrati u Zadru, protiv ekipe koja je odlično vođena i koja igra veoma dobro pred svojom publikom. Zadovoljan sam trijumfom, sve ostalo mora da bude bolje", istakao je Žakelj.

Trener Zadrana Danijel Jusup je svjestan da njegov tim nije bio na nivou.

"Bili smo od početka nekako za korak kratki. Još onaj meč s Partizanom nismo "izbacili" iz sebe. Momci su dali koliko su mogli u ovom ritmu protiv tima koji je veoma jak. Bili smo u egalu, ali nismo dobro reagovali u finišu, posebno na skoku u odbrani. Budućnost je imala 16 ofanzivnih skokova i tu je napravila razliku", kazao je Jusup.

Bonus video: