Zvezda potvrdila: Simonović u Bešiktašu

Crnogorski reprezentativac će do kraja sezone biti na pozajmici u turskom klubu

3666 pregleda 1 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: Facebook.com/kkcrvenazvezda
Marko Simonović, Foto: Facebook.com/kkcrvenazvezda

Najavljeno je juče, a danas je zvanično - crnogorski reprezentativac Marko Simonović napustio je Crvenu zvezdu i do kraja sezone će igrati na pozajmici u turskom Bešiktašu.

Portal "Eurohoops" i Simonovićev agent Miško Ražnatović juče su najavili transfer, a danas je stigla potvrda iz Beograda.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da će prvotimac našeg kluba, Marko Simonović ostatak sezone 2023/2024. provesti na pozajmici u ekipi Bešiktaša. Marko je tokom prošlog ljeta potpisao ugovor sa 'crveno-bijelima', a stigao je u Beograd iz Čikago Bulsa. Klub želi Marku puno uspjeha, pobjeda i zdravlja u novom klubu u kojem će provesti ostatak sezone", saopštila je Zvezda.

Simonović je u AdmiralBet ABA ligi je na 11 mečeva u dresu "crveno-bijelih" prosječno bilježio 6,3 poena i 3,6 skokova, a u Evroligi mu je bio skromniji učinak na istom broju utakmica - 2,8 i 1,5.

Simonović je u Zvezdu stigao prošlog ljeta, nakon dvije sezone u Čikagu, tokom kojih je više igrao za razvojni tim - Vindi Siti Bulse.

Bonus video: