Derbi istine beogradskih evroligaša

U Beogradskoj areni sjutra od 20 sati sve je spremno za derbi - Crvena zvezda u 19. kolu Evrolige dočekuje Partizan

12033 pregleda 16 komentar(a)
Publika će biti Zvezdin "igrač" sjutra u Areni, Foto: KK Partizan
Publika će biti Zvezdin "igrač" sjutra u Areni, Foto: KK Partizan

U Beogradskoj areni sjutra od 20 sati sve je spremno za derbi - Crvena zvezda u 19. kolu Evrolige dočekuje Partizan.

Oba rivala ulaze osokoljena pobjedama, Zvezda na gostovanju Fenerbahčeu a Partizan kući protiv Asvela.

"Derbi je uvijek derbi. Važna utakmica za nas, igramo pred našim navijačima. Očekujemo tešku utakmicu, nezavisno od toga kako ste igrali prije, nezavisno u kakvom stanju dolaze timovi, ovo su jedinstvene utakmice. Imamo igrače koji znaju da igraju ovakve utakmice i moramo da budemo spremni fizički i psihički da se borimo za pobedu", rekao je Janis Sferopulos.

Crvena zvezda ovaj derbi dočekuje kao 15. na tabeli Evrolige sa sedam pobjeda i 11 poraza

"Ne brojimo samo pobjede, zato što su utakmice u Evroligi od velikog značaja. Pobijedili smo Fener i želimo da tako nastavimo. Ne želim da upirem prstom na stanje na tabeli u Evroligi, važno je kako se mi osjećamo i da pobijedimo utakmicu", rekao je grčki trener.

Partizan je osmi sa skorom od 10 pobjeda i osam poraza.

"Utakmica protiv najvećeg protivnika za nas, Crvene zvezde. Dolazi u dobrom trenutku i za njih i za nas. Oni su odigrali zaista dobru utakmicu protiv Fenerbahčea, mi smo igrali dobro protiv Asvela, tako da se nadamo da će biti dobra utakmica", rekao je Obradović.

On ima dosta problema sa povredama košarkaša.

"Poznajemo koševe, igrači poznaju ambijent, biće malo drugačiji ovog puta... Ali, treba biti fokusiran na utakmicu, znamo šta nam je posao i to je to. Svi su dobro sem Ledeja koji nije trenirao večeras. Trifunović je počeo da radi u onom ritmu koji je uobičajen, Avramović nešto malo s loptom... Vidjećemo sjutra, ali mislim da će sastav biti isti kao protiv Asvela", rekao je Obradović.

Zvezdu je nedavno pojačao Nikola Topić, a Obradović je naveo da mladi košarkaš crveno-bijelih igra odlično.

"Već u ovim godinama pokazuje dozu zrelosti koja je neubičajena i ja lično mislim da će on sljedeće godine biti veoma, veoma visoko plasiran na NBA draftu. Sigurno da je veliko pojačanje za Zvezdu. Ponavljam, izuzetno dobro i pametno igra", rekao je Obradović.

Bonus video: