Zvezdan Mitrović na pragu Top 16 Lige šampiona

Galatasaraj crnogorskog stručnjaka na startu baraža za plasman među 16 najboljih ekipa u FIBA Ligi šampiona savladao Dertonu u Italiji 71:70, pa će za šest dana u Istanbulu imati šansu da izbori mjesto u grupi J

10988 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Osim Duška Ivanovića, koji je nastavio sa sjajnim rezultatima u Evroligi na klupi Baskonije, uspješnu noć imao je i drugi crnogorski stručnjak u evropskim kupovima, Zvezdan Mitrović.

Njegov Galatasaraj je na startu baraža za plasman među 16 najboljih ekipa u FIBA Ligi šampiona savladao Dertonu u Italiji 71:70, pa će za šest dana u Istanbulu imati šansu da izbori mjesto u grupi J, u kojoj su Dižon, Bon i čeka se pobjednik para Ludvigzburg - Darušafaka.

Galata je dva minuta i 23 sekunde prije kraja stekla 11 razlike (68:57), ali je serijom nestvarnih grešaka dozvolila Tomazu Baldasu da 12,9 sekundi prije kraja preokrene na 70:69.

Mitrović je uzeo tajm-aut i nacrtao akciju za Dejvida Mekormaka, koji je 7,7 sekundi prije posljednje sirene pogodio za 71:70.

Promašio je dodatno slobodno bacanje, ali ni Baldaso iz teške pozicije sa sedam metara nije mogao da donese pobjedu svom timu...

Klemen Prepelič sa 23 poena i Mekormak sa 16 koševa i 12 skokova su bili najbolji u pobjedničkom timu, dok je Dertonu predvodio Baldaso sa 16.

Bivši plejmejker Budućnost Volija Kolbi Ros je upisao šest poena i sedam asistencija.

Bonus video: