Budućnost protiv Mornara u "Morači", Žakelj: Barani će željeti pobjedu, ali očekujem da opravdamo ulogu favorita

Budućnost Voli sjutra (18) u 15. kolu Admiralbet ABA lige u "Morači" dočekuje Mornar

10742 pregleda 1 komentar(a)
Brendon Pol, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Brendon Pol, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Prethodnih sezona okršaji Budućnost Volija i Mornara su izazivali veliko interesovanje u Admiralbet ABA ligi, crnogorskom šampionatu, a bilo je situacija i kada su ekipe bile u istoj grupi Evrokupa.

Barani su 2018. godine postali jedina ekipa, koja je Budućnost ostavila bez titule u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi, ali se od ove sezone situacija promijenila - Mornar je upisao samo dvije pobjede u svim takmičenjima i nalazi se na začelju regionalnog takmičenja sa skorom od jednog trijumfa i 13 poraza.

Sa druge strane, Budućnost je u gornjem dijelu tabele, ima devet pobjeda i pet poraza, od kojih su neki sigurno bili neočekivani. "Plavi" su u prethodnoj rundi u gostima savladali Zadar, a sjutra (18) će u "Morači", u 15. kolu regionalnog takmičenja, upravo protiv Mornara pokušati da 2024. godinu otvore na pravi način. Crnogorski šampion je veliki favorit, a u "Morači" nikada nije izgubio od Mornara u Admiralbet ABA ligi.

"Očekujem dobar pristup. To je najbitnije. Sa dobrim pristupom možemo da igramo protiv svih ekipa. Takođe, energija i fokus moraju da budu na nivou. Mislim da smo na treninzima odradili dobar posao. Mornar će tražiti pobjedu, Barani će biti motivisani, spremni... Sa druge strane i nama je pobjeda potrebna. Od igrača očekujem da opravdaju ulogu favorita", rekao je u najavi meča trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Budućnost jeste apsolutni favorit, ali Brendon Pol poručuje da će Mornar pokušati da se osveti za poraz u prvom dijelu sezone kada je bilo 87:61 za Podgoričane.

"Meč sa Mornarom će sigurno biti neka vrsta bitke. Sigurno da biti željni da se bore i nadigravaju s obzirom na to da ih samo pobjeda zanima. Iako se nalazimo na različitim pozicijama i jedna i druga ekipa se bori za svoje ciljeve u Admiralbet ABA ligi. Moramo izaći na teren i imati isti pristup i energiju kao u prvom meču, u Baru. Rekao bih da moramo da budemo spremniji, jer će Mornar sigurno željeti osvetu za poraz u prvom dijelu šampionata", rekao je Brendon Pol.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: