Džikić selektor Gruzije: Ugovor do kraja Eurobasketa 2025, u julu bi mogao da vodi ekipu protiv Crne Gore

Džikić će na klupi Gruzije debitovati u februaru, u kvalifikacijama za Eurobasket. Rivali su Danska (23. 2) i Srbija (26. 2)

5571 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: KK Budućnost Voli
Aleksandar Džikić, Foto: KK Budućnost Voli

Nakon što se rastao sa Hapoelom iz Jerusalima, Aleksandar Džikić već ima novi posao - nekadašnji trener Budućnost Volija je selektor košarkaške reprezentacije Gruzije.

Džikić je na klupi Gruzije naslijedio takođe bivšeg trenera Budućnosti, Ilijasa Zurosa, kojem je ugovor sa Savezom ove zemlje istekao nakon Mundobasketa.

Nakon odlaska Zurosa, Gruzija je bila u potrazi za novim selektorom. Pregovori sa Džikićem su trajali nekoliko mjeseci, tokom kojih su dogovoreni svi detalji. A kada je Džikić napustio Hapoel - prepreke više nije bilo, pa je Gruzija dobila novog selektora, objavio je tamošnji Savez.

Džikić je potpisao ugovor do kraja Eurobasketa 2025. godine. A prvo okupljanje sa ekipom imaće u februaru, kada je na programu prvi "prozor" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Gruzija 23. februara gostuje Danskoj, a tri dana kasnije dočekuje Srbiju. U grupi je još Finska.

Gruzija će sa Džikićem pokušati da se plasira i na Olimpijske igre u Parizu. Selekcija će kvalifikacije igrati u Letoniji, a u grupi je sa domaćinom i Filipinima.

U drugoj grupi su Crna Gora, Brazil i Kamerun. Po dvije selekcije će obezbijediti plasman u polufinale, pa je moguć susret Gruzije i Crne Gore.

Pobjednik turnira ide na Olimpijske igre.

Kvalifikacioni turnir na programu je od 2. do 7. jula.

Bonus video: