Pavićević: Budućnost jedna od najboljih u ligi, Morača jedno od najtežih gostovanja

Mornar u AdmiralBet ABA ligi nikada nije slavio u Podgorici, a u petak (18h) u goste Budućnosti dolazi kao najslabije plasirana ekipa ove sezone

4364 pregleda 3 komentar(a)
Pavićević tokom prvog meča u sezoni Mornara i Budućnosti, Foto: ABA
Pavićević tokom prvog meča u sezoni Mornara i Budućnosti, Foto: ABA

Peto kolo i 30. oktobar i dalje ostaju jedini trenutak kada je Mornar zablistao ove sezone i kada je protiv Krke upisao prvu i za sada posljednju pobjedu u AdmiralBet ABA ligi.

Vremena za "vađenje" sve je manje, a rivali su u posljednje vrijeme među najtežima - nakon Partizana klub iz Bara očekuje crnogorski okršaj protiv Budućnosti u "Morači"

Prethodnih godina derbi, sada duel sa izrazitim favoritom - Budućnost Voli u petak od 18 sati dočekuje Mornar Barsko, biće to duel 15. kola regionalnog takmičenja.

"Svaka utakmica do kraja sezone za nas je biti ili ne biti, nezavisno protiv koga igramo", još jednom je naglasio Mihailo Pavićević, strateg Barana.

Posebno je pohvalio rivala iz Podgorice.

"Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi, pretedenta na vrh - potpuno s pravom jer posjeduje kvalitet", jasan je Pavićević.

Budućnost je na startu sezone lagano slavila (87:61), a protiv rivala iz Bara posebno je sigurna u "Morači" gdje je je u regionalnoj ligi na osam mečeva upisala isto toliko pobjeda.

"Sigurno nas očekuje jedno od najtežih gostovanja koje možemo da imamo u ABA ligi", dodao je Pavićević.

Meč protiv Budućnosti stiže nakon utakmice sa šampionom AdmiralBet ABA lige, koji je Mornar izgubio, ali je na trenutke i protiv moćnog Partizana imao i pozitivnih momenata.

"Probaćemo da periode drobre igre protiv Partizana iskoristimo za podizanje samopouzdanja što je u ovom trenutku za nas najbitnije. Pružićemo maksimum, to je ono što uvijek tražim od svojih igrača - vidjećemo da li će to biti dovoljno za povoljan rezultat", zaključio je Pavićević.

AdmiralBet ABA liga, 15. kolo

Danas

17.00h Igokea - Split

Petak

18.00h Budućnost Voli - Mornar Barsko zlato

19.00h FMP - Cibona

Subota

17.00h Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

19.00h Partizan - Krka

Ponedjeljak

18.00h Borac - Mega

Utorak

18.00h Zadar - SC Derbi

Standings provided by Sofascore

Bonus video: