Crnogorski okršaj za start košarkaške 2024.

Košarkaši Budućnost Volija od 18 sati u 15. kolu AdmiralBet ABA lige dočekuju Mornar - biće to meč koji kao nikada posljednjih godina ima izrazitog favorita

7347 pregleda 0 komentar(a)
Duel Rajta (Budućnost) i Mareja (Mornar) u prvom međusobnom meču ove sezone, Foto: KK Mornar
Duel Rajta (Budućnost) i Mareja (Mornar) u prvom međusobnom meču ove sezone, Foto: KK Mornar

Nova košarkaška godina u Crnoj Gori kreće iz “Morače”, još jednom pričom dva tima koja su sezonama unazad vodila velike bitke. Ipak, vremena su promijenila...

Prethodnih godina derbi, crnogorski praznik košarke, sada duel sa izrazitim favoritom - košarkaši Budućnost Volija večeras od 18 sati dočekuju Mornar.

Duel 15. kola AdmiralBet ABA lige Podgoričani očekuju sa četvrte pozicije, dok su Barani i dalje na dnu sa samo jednim trijumfom ostvarenim pretposljednjeg dana oktobra kada je na svom terenu bio bolji od Krke.

- Iako se nalazimo na različitim pozicijama i jedna i druga ekipa se bore za svoje ciljeve u regionalnom takmičenju - upozorio je bek Budućnosti Brendon Pol.

A, Mornar se praktično “bori za život”...

- Svaka utakmica do kraja sezone za nas je biti ili ne biti, nezavisno protiv koga igramo - naglasio je Mihailo Pavićević, strateg Barana.

Budućnost je na mnogo boljoj poziciji, ali nakon dosta turbulencija tokom sezone praktično takođe bez prava na kiks.

- Mornar će tražiti pobjedu, biće motivisan, spreman... S druge strane i nama je pobjeda potrebna - od igrača očekujem da opravdaju ulogu favorita - rekao je Andrej Žakelj, trener Budućnosti.

Prvi meč u sezoni odigran u “Topolici” Budućnost je lagano riješila u svoju korist (87:61).

- Moramo da izađemo na teren i da imamo isti pristup i energiju kao u prvom meču u Baru. Rekao bih da moramo da budemo spremniji, jer će Mornar sigurno željeti osvetu za poraz u prvom dijelu šampionata - dodao je Pol.

Crnogorski okršaj za Mornar dolazi nakon meča protiv Partizana u prošlom kolu.

- Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi, pretedenta na vrh - potpuno s pravom jer Budućnost posjeduje kvalitet - pohvalio je Pavićević današnjeg rivala.

8

mečeva u okviru regionalnog takmičenja odigrali su Budućnost i Mornar u “Morači” - svaki put je slavio domaćin

Osim kvaliteta Budućnosti - važan faktor igra i domaći teren, a tim iz Podgorice nikada u regionalnom takmičenju nije poražen od rivala iz Bara - trenutni skor u “Morači” je 8-0.

- Sigurno nas očekuje jedno od najtežih gostovanja koje možemo da imamo u ABA ligi, ali probaćemo da periode dobre igre protiv Partizana iskoristimo za podizanje samopouzdanja, što je u ovom trenutku za nas najbitnije. Pružićemo maksimum - zaključio je Pavićević.

AdmiralBet ABA liga, 15. kolo

Petak

18.00h Budućnost Voli - Mornar Barsko zlato

19.00h FMP - Cibona

Subota

17.00h Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

19.00h Partizan - Krka

Ponedjeljak

18.00h Borac - Mega

Utorak

18.00h Zadar - SC Derbi

Ranije

Igokea - Split 77:80

Standings provided by Sofascore

Bonus video: