Lejkersi slavili u gradskom derbiju, Jokić asistirao i blokirao

Jokić je šutirao samo tri puta i meč završio sa četiri poena, ali je dvostrki MVP NBA lige upisao čak 16 asistencija, sedam skokova, a postavio je svoj rekord u karijeri sa pet blokada

8297 pregleda 0 komentar(a)
Sredili Kliperse: Džejms i Dejvis, Foto: Reuters
Sredili Kliperse: Džejms i Dejvis, Foto: Reuters

Košarkaši Los Anđeles Lejkerse kao domaćini bili su bolji od Los Anđeles Klipersa sa 106:103.

Slavni tim iz Kalifornije tako je prekinuo niz od četiri vezana poraza.

Lebron Džejms je predvodio Lejkerse sa 25 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Entoni Dejvis dodao 22 poena i deset skokova. Na drugoj strani, najefikasniji su bili Pol Džordž i Ivica Zubac sa po 22 ubačena poena.

Dalas je na svom terenu pobijedio Minesotu sa 115:108, a najzaslužniji za to bili su Kajri Irving sa 35 i Luka Dončić sa 34 poena. U timu Minesote, koja je doživjela i treći poraz u posljednjih pet utakmica, najbolji je bio Entoni Edvards sa 36 poena.

Toronto je srušio Golden Stejt u gostima sa 133:118, a do trijmfa predvodio ga je Aj Džej Beret sa 37 poena, dok je kod domaćina najbolji bio Klej Tompson 25 poena.

Košarkaši Denvera pobijedili su prošle noći na svom terenu najslabiju ekipu u NBA ligi Detroit sa 131:114, a zanimljivo Nikola Jokić je na ovoj utakmici više bio asistent i bloker nego strijelac.

Jokić je šutirao samo tri puta i meč završio sa četiri poena, ali je dvostrki MVP NBA lige upisao čak 16 asistencija, sedam skokova, a postavio je svoj rekord u karijeri sa pet blokada.

Denver je do pobjede vodio Džamal Marej sa 37 poena, što je njegov rekord sezone, dok su Majkl Porter i Kentavijus Koldvel Poup dodali po 18 poena.

U redovima Detroita, koji je doživio 18. uzastopni poraz u gostima, najbolji je bio Džajlen Duren sa 20 poena.

Košarkaši Orlanda su na svom terenu slavili protiv Atlante poslije produžetka sa 117:110.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Paolo Bankero koji je postigao osam od svojih 35 poena u produžetku, a najbolje ga je pratio Kejleb Hjuston sa 25 poena.

U timu Atlante najbolji je bio Tre Jang sa 31 poenom i devet asistencija, Dežonte Marej je dodao 24, dok je Bogdan Bogdanović za 26 minuta na parketu upisao 18 poena, tri skoka, jednu asistenciju i četiri ukradene lopte.

Nju Orleans je lako pobijedio Sakramento u gostima sa 133:100, uz 30 poena Si Džej Mekaluma, Memfis je nadoknadio minus od 11 poena u posljednjoj četvrtini i slavio protiv Finiksa sa 121:115, dok je ranije sinoć Portland poslije produžetka bio bolji od Bruklina sa 134:127.

Bonus video: