Zadar i "najbolji igrač lige" prvi ispit za "studente" u 2024.

SC Derbi u dvorani Krešimir Ćosić zatvara 15. kolo AdmiralBet ABA lige

8154 pregleda 2 komentar(a)
Hadžibegović, Foto: ABA
Hadžibegović, Foto: ABA

Jedna od dužih rundi AdmiralBet ABA lige (krenula još u četvrtak) završiće se sjutra (utorak) u hrvatskom gradu košarke.

Košarkaši SC Derbija prvi meč u regionalnoj ligi u 2024. odigraće protiv Zadra - meč u dvorani koja nosi ime legendarnog Krešimira Ćosića počinje u 18 sati.

"Čeka nas odlična ekipa koja je odlično pripremljena za protivnika u svakoj utakmici u ABA ligi", rekao je pred u Dalmaciju trener "studenata" Dejan Jakara.

Jakara
Jakarafoto: KK Budućnost Voli

Mnogo toga u ovom meču zavisiće od toga koliko će slovenački stručnjak i njegovi momci uspjeti da zaustave Luku Božića.

"On je najbolji igrač u ligi i od njega sve kreće, jer je praktično nezaustavljiv", upozorio je Jakara. "Odlični su u skoku u napadu i napadačkoj tranziciji i to moramo da limitiramo ako se hoćemo nadati pozitivnom rezultatu".

Meč sa Zadrom dolazi nakon što su "studenti" u samom dva kola najprije visoko poletjeli pobjedom protiv Budućnosti, a potom ih je na bolan način prizemljio Split u "Morači".

"Nadam se da smo iz prethodne utakmice nešto naučili i da ćemo to iskustvo da prenesemo sad na ovaj jako važan meč, ali i na sve ostale utakmice do kraja sezone", jasan je Jakara.

Prvi meč u sezoni između SC Derbija i Zadra odigran u Podgorici završen je pobjedom crnogorskog tima - 88:75.

"U odnosu na naš prvi meč doveli su i Huana Dejvisa koji zna sistem igre iz prethodne sezone - igraju na specifičan način sa dosta trčanja i pokušavaju da kazne svaku grešku u napadu", kaže Emir Hadžibegović, krilo SC Derbija.

KK SC Derby, SC Derbi, Dejan Jakara
foto: ABA/Filip Roganović

Koje bi bilo rješenje za Zadar u gostima, gdje je nedavno pao i Partizan, ali i odakle je Budućnost u prošlom kolu odnijela pobjedu.

"Moramo da budemo fokusirani tokom cijele utakmicu i da ispravimo greške koje smo imali u meču sa Splitom. Spremamo se za protivnika, imali smo i jedni i drugi veliki broj dana da se odmorimo i spremimo za ovaj meč. Očekujem težak meč, jer je Zadar u dobroj formi, a teško je igrati na njihovom terenu - daćemo sve od sebe da se vratimo sa dva boda kući", zaključio je Hadžibegović.

AdmiralBet ABA liga, 15. kolo

Danas

18.00h Borac - Mega

Utorak

18.00h Zadar - SC Derbi

Ranije

Igokea - Split 77:80

Budućnost Voli - Mornar Barsko zlato 103:100

FMP - Cibona 72:77

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 96:86

Partizan - Krka 96:76

Standings provided by Sofascore

Bonus video: