Protiv lidera grupe na sve ili ništa, Slavković poručuje: Utakmica sezone

„Očekujemo pobjedu, iako se Burg pokazao možda i najviše u našoj grupi. Pokušaćemo da uz naš maksimalan pristup i velikom energijom dođemo do veoma bitne pobjede i ostanemo u trci za narednu fazu Evrokupa”, rekao je Andrija Slavković pred utakmicu 14. kola koja se igra u srijedu u „Morači” (19 časova)

14454 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Prekretnica sezone je pred košarkašima Budućnost Volija, protiv Burga u srijedu (19 časova) nema izbora, jer samo pobjeda ostavlja tim Andreja Žakelja u igri za osminu finala Evrokupa.

Nakon tri poraza u „Morači” ove sezone, „plavi” nemaju pravo na novi kiks kako bi ostali u igri i na gostovanjima Arisu i Trentu, koji imaju po pobjedu više, tražili bar jedan brejk za 5. ili 6. mjesto u grupi B.

„Očekujemo pobjedu, iako je Burg pokazao možda i najviše u našoj grupi. Pokušaćemo da uz maksimalan pristup i velikom energijom dođemo do veoma bitne pobjede i ostanemo u trci za narednu fazu Evrokupa”, rekao je Andrija Slavković.

Krilni košarkaš od dolaska Žakelja, koji mu je bio trener prethodne dvije sezone u SC Derbiju, ima znatno veću ulogu nego ranije. U srijedu i njega i saigrače očekuje veoma težak zadatak, jer je francuski tim prvi u grupi B sa skorom 11:2.

„Igramo protiv klasične francuske ekipe, koja je fizički nadmoćna i ima nekoliko odličnih šutera za tri poena. Dosta trči u tranziciji i izuzetno je nezgodna u ofanzivnom skoku, to su segmenti na kojima ćemo najviše raditi do srijede kako bismo ostvarili šestu pobjedu u Evrokupu ove sezone”.

Ulaznice će biti u prodaji sjutra od 12 do 18 časova i u srijedu od podne do početka meča. Cijene su tri, pet i sedam eura.

„Zamolio bih navijače da dođu u što većem broju i podrže nas u dosad najvažnijoj utakmici sezone”, poručio je 24-godišnji Bjelopoljac.

Budućnost je prije tri dana u crnogorskom derbiju AdmiralBet ABA lige savladala Mornar nakon produžetka, a meč su obilježile sumnjive odluke sudija.

„Znali smo da Mornar posjeduje kvalitet koji nije došao do izražaja tokom ove sezone. Tek je u posljednjih nekoliko kola moglo da se vidi koliko je dobar, tako da nije realna njegova pozicija na tabeli. Respektovali smo igrače Mornara, nismo odigrali onako kako smo željeli, ali mislim da je najvažnije da smo izvukli veoma bitnu pobjedu”, zaključio je Slavković.

Bonus video: