Bulsi i Vučević ponovo smirili stršljenove, Dža Morant završio sezonu

Morant se u decembru vratio na teren poslije suspenzije od 25 utakmica, jer se na društvenim mrežama snimao držeći pištolj, sada ga čeka nova duža pauza zbog povrede ramena

6465 pregleda 1 komentar(a)
Vučević na meču sa Šarlotom, Foto: Reuters
Vučević na meču sa Šarlotom, Foto: Reuters

Drugi meč nakon pauze zbog povrede i ponovo veliki doprinos pobjedi Čikaga - Bulsi su u samo tri dana drugi put savladali Šarlot, ovog puta nakon produžetka (119:112), a crnogorski košarkaš Nikola Vučević bio je među najboljima na parketu.

Naš centar za 30 minuta u igri upisao je 21 poen, 10 skokova i četiri asistencija.

Nikola Vučević
foto: Sofascore

Kobi Vajt je odrastao u Sjevernoj Karolini, a povratak kući obilježio je sa 27 poena i bio je najefikasniji kod Čikaga.

Andre Dramond je ponovo odigrao odličan meč sa 21 poenom i 15 skokova, pa je tako bilo uzaludno sjajno veče Terija Rozijea na drugoj strani, koji je ubacio 39 poena.

"Zaista svi cijenimo ono što Andre uradio u odsustvu Vučevića. Sada kada su se Nikola i Zak Lavin vratili moraćemo da pronađemo pravu hemiju i koheziju", rekao je nakon meča trener Bulsa Bili Donovan.

Vijest večeri iz NBA svakako je ponovo vezana za Dža Moranta - plej Memfisa povrijedio je rame na treningu, moraće na operaciju i za njega je sezona završena.

Morant se u decembru vratio na teren poslije suspenzije od 25 utakmica, jer se na društvenim mrežama snimao držeći pištolj.

"Očekujemo da se će Morant potpuno oporaviti za start sezone 2024/25", saopštio je Memfis.

Boston ne gubi često ove sezone, ali sinoć su "kelti" morali da pruže ruku boljem - Indijani. Pejsersi su slavili u uzbudljivoj završnici, kada je Benedikt Maturin pogodio dva slobodna bacanja (133:131).

Maturin je sa 26 poena bio i najefikasniji u pobjedničkom timu, dok je na drugoj strani bilo uzaludno odlično Džejlena Brauna i njegovih 40 poena.

Duel evropskih majstora Laurija Markanena i Janisa Adetokumba pripao je momku sa sjevera Starog kontinenta.

Juta je savladala Milvoki sa 132:116, a finski košarkaš upisao je 21 poen i 14 skokova. Na drugoj strani i "grčka zvijer" je odigrala odličan meč (25 poena, 11 asistencija i 10 skokova), ali nedovoljno za pobjedu Baksa.

Rezultati

Šarlot - Čikago 112:119

Indijana - Boston 133:131

Vašington - Oklahoma 128:136

Majami - Hjuston 120:113

Milvoki - Juta 116:132

LA Klipers - Finiks 138:111

Bonus video: