Burg stiže u Moraču, može li meč protiv lidera da bude prekretnica: "Želimo da nas navijači nose do pobjede"

Košarkaši Budućnost Volija u 14. kolu Evrokupa dočekuju Burg, srijeda od 19 sati

16607 pregleda 3 komentar(a)
Jogi Ferel vjeruje da će sve biti lakše uz huk sa tribina Morače, Foto: Eurocup
Jogi Ferel vjeruje da će sve biti lakše uz huk sa tribina Morače, Foto: Eurocup

Nova evropska noć u "Morači" i novi meč u kojem crnogorski prvak nema prava na grešku - košarkaši Budućnost Volija u 14. kolu Evrokupa dočekuju lidera B grupe francuski Burg.

Meč u našoj najvećoj dvorani igra se sjutra (srijeda) od 19 sati i biće još jedan koji će "plavi" morati da dobiju kako bi se domogli plasmana u nokaut fazu.

"Očekuje nas veoma važan meč protiv izuzetno jakog protivnika koji je popunjen na svim pozicijama", poručio je Jogi Ferel, plej Budućnosti.

Tim sa istoka Francuske u odličnoj je formi ove sezone, trenutno igra najbolju košarku u grupi, a u Podgoricu stiže nakon 10 vezanih pobjeda u svim takmičenjima.

Šta je recept za trijumf protiv takvog tima?

"Kad je naša igra u pitanju jednostavno moramo da imamo više fokusa svih 40 minuta kao i da se nadamo da ćemo imati veliku podršku sa tribina, da će nas navijači 'nositi', da ćemo iskoristiti tu energiju kako bismo odigrali dobro i slavili", dodao je Ferel.

Prvi meč ovih rivala odigran početkom novembra u dvorani "Ekinoks" donio je pobjedu Burga (78:73), ali i dobre periode igre Budućnost u prvom poluvremenu. Ipak, očajna treća četvrtina riješila je pitanje pobjednika.

"Burg je ekipa koja igra odlično, trenutno je u seriji od deset utakmica bez poraza, a u posljednjih 14 mečeva upisala je samo jedan poraz. Ekipa su koja igra veoma brzu košarku, veoma efikasnu i u prethodnom kolu Evrokupa slavili su protiv Gran Kanarije, tako da moramo poštovati takvog protivnika", naglasio je trener "plavih" Andrej Žakelj.

Budućnost nakon 13 rundi ima pet pobjeda - jednu manje od od Trenta i Arisa koji se nalaze u zoni plasmana u nokaut fazu.

"Ova utakmica je od velikog značaja kao i posljednjih nekoliko u Evrokupu", ponovio je Žakelj.

Novi evropski izazov stiže nakon dvije pobjede u AdmiralBet ABA ligi, ali i činjenice da Petar Popović i saigrači nisu blistali u posljednjem duelu protiv "fenjeraša" Mornara.

Andrej Žakelj
foto: ABA/Dragana Stjepanović

Pobjeda nad najboljom ekipom grupe svakako bi mogla da bude prekretnica u do sada turbulentnoj sezoni.

"Od narednih utakmica očekujem da budemo bolji - da napredujemo iz meča u meč i da imamo pristup i koncentraciju koji su potrebni. Na nekim utakmicama to smo i pokazali, na nekim samo na momente i moja želja je da igrači shvate da nije dovoljno samo 20 do 30 minuta igre. Moramo da igramo fokusirani, sa velikom energijom i samo tako možemo da se nadamo dobrom rezultatu protiv tako dobre ekipe, sve drugo ne bi bilo dobro", zaključio je Žakelj.

Burg je ove sezone u Evrokupu poražen samo dva puta, a u oba navrata van svoje dvorane - od Gran Kanarije i Litkabelisa.

Evrokup, 14. kolo

Srijeda

18.00h Litkabelis - Gran Kanarija

18.00h Turk Telekom - Trento

18.00h Kluž - Aris

19.00h Budućnost Voli - Burg

20.00h Šljonsk - Ulm

Standings provided by Sofascore

Bonus video: