Bulsi uživaju u produžetku, Juta protiv favorita, prvi tripl-dabl Vembanjame

Boston nastavalja sa sjajnim igrama, a sinoć je na krilima Džejsona Tejtuma (45 poena) savladao Minesotu

6368 pregleda 21 reakcija 1 komentar(a)
Vučević, Foto: Reuters
Vučević, Foto: Reuters

Drugi meč zaredom Bulsi su riješili u dodatnom periodu, dok je Juta treću utakmicu uzastopno držala čas jednom od favorita...

Čikago je nakon Šarlota poslije produžetka savladao i Hjuston (124:119), a "džezeri" su poslije pobjede nad Filadelfijom i Milvokijem slavili i protiv šampiona Denvera (124:111).

Crnogorski centar Nikola Vučević upisao je još jedan dobar meč u dresu Bulsa, pa je okršaj u "Junajted centru" završio sa dabl-dabl učinkom - 18 poena, 15 skokova, a imao je i tri asistencije za 40 minuta u igri. Ono gdje nije imao svoje veče bio je šut za tri poena (0-5).

Nik
foto: Sofascore

Kobi Vajt igra sjajnu sezonu, a i sinoć je bio najefikasniji u dresu Čikaga - ubacio je 30 poena, a imao je i osam asistencija. Kod Bulsa blistali su i Zak Lavin je ubacio 25 poena, a Demar Derozan 18.

Kod Hjustona ponovo je najbolji bio Alperen Šengun sa 25 poena i devet skokova.

Trijumf Jute protiv šampiona potpisali su reprezentativac Filipina Džordan Klarkson sa 27 poena i majstor iz Finske Lauri Markanen (26 poena i 12 skokova).

Na drugoj strani ponovo je najbolji bio Nikola Jokić sa 27 poena, 11 skokova i šest asistencija.

Veče koje će sigurno pamtiti imao je prvi pik sa posljednjeg drafta - Viktor Vembanjama je upisao prvi tribl-dabl u NBA karijeri.

On je sa 16 poena, 12 skokova i 10 asistencija predvodio San Antonijo do pobjede nad Detroitom (130:108).

Tejtum razbio Minesotu

Boston je najbolja NBA ekipa u dosadašnjem dijelu sezone, a novi trijumf Kelti su ostvarili protiv Minesote - 127:120, nakon produžetka.

I ponovo je blistao Džejson Tejtum koji je sa 45 poena "zatrpao" koš gostiju. Osim njega blistao je i Džejlen Braun sa 35 poena i 11 skokova.

Na drugoj strani Entoni Edvards je ubacio 29 poena.

Boston je trenutno na skoru 29-8.

Bonus video: