Pavićević: Uz zid smo, nema više nazad - protiv Zadra za pobjedu koja život znači

AdmiralBet ABA liga, 16. kolo: Košarkaši Mornara u subotu (17h) protiv Luke Božića i društva traže drugi trijumf u regionalnom takmičenju

4206 pregleda 2 komentar(a)
Pavićević tokom prvog meča u sezoni protiv Zadra, Foto: ABA
Pavićević tokom prvog meča u sezoni protiv Zadra, Foto: ABA

Najbolju utakmicu u sezoni Mornar je odigrao prošle sedmice protiv Budućnosti u Podgorici, ali i kada to nije zasluživao ostao je bez pobjede...

Košarkaši iz Bara tako i dalje imaju samo jedan trijumf u AdmiralBet ABA ligi, a do kraja je sve manje utakmica, samim tim i šansi da se izbori opstanak.

Jedna od onih na kojima će morati da jure trijumf zakazana je za sjutra (subota, 17h) u Topolici kada će Mornar u 16. kolu ugostiti Zadar.

"Uz zid smo, nema koraka unazad, moramo da gledamo naprijed i da koristimo ovakve utakmice jer je evidentno da smo u usponu forme", poručio je pred ovaj meč trener Barana Mihailo Pavićević.

Trijumf je jedina opcija.

"Moramo da damo sve od sebe za pobjedu, jer nam svaka pobjeda život znači", jasan je strateg Mornara.

Zadar je u mnogo boljoj poziciji i formi, a koliko može da bude opasan pokazao je Mornaru u prvom dijelu sezone kada je slavio sa 92:57.

"Znamo da nas čeka jako zahtjevna i teška utakmica, znamo da moramo da damo sve od sebe, da moramo da budem hrabri, a ujedno i pametni i mudri - jednostavno da znamo kako da igramo jako protiv dobrog protivnika", naglasio je Pavićević.

Kada se pomene Zadar, nezaobilazan je Luka Božić, momak koji je ove sezone skuplja MVP nagrade u regionalnom takmičenju.

"Uglavnom pruža fantastične partije, a kada je tako Zadar je pobjeđivao ili bio blizu pobjede. Kada on nije na svom nivou redovno gubi", kaže Pavićević.

Ipak...

"Ne želim tako da gledam na sve... Zadar je praktično ista ekipa od prošle sezone, a to je ogromna prednost u odnosu na veliki broj ostalih. Uigrani su, imaju svoj sistem i drže se njega i nije lako igrati protiv njih", objasnio je Pavićević.

Jedina pobjeda u AdmiralBet ligi tako i dalje ostaje ona koju su njegovi momci upisali krajem oktobra protiv Krke u 5. kolu.

"Pritisak je na meni, a ne igračima - njihovo je samo da igraju", zaključio je Pavićević.

AdmiralBet ABA liga, 16. kolo

Petak

18.00h Split - Cedevita Olimpija

Subota

17.00h Mornar Barsko zlato - Zadar

Nedjelja

12.00 Mega - FMP

17.00h Krka - Budućnost Voli

19.30h Crvena zvezda - Borac

21.00h SC Derbi - Igokea

Ponedjeljak

18.00h Cibona - Partizan

Standings provided by Sofascore

Bonus video: