Pakao Arene progutao i Makabi: Partizan od minus 24 do velike pobjede, Ivanović nadmudrio Barcokasa

Spektakularan preokret u Beogradu, Baskonija stigla do 11. trijumfa

8526 pregleda 14 komentar(a)
Džejms Naneli na meču s Makabijem, Foto: KK Partizan
Džejms Naneli na meču s Makabijem, Foto: KK Partizan

Imali su košarkaši Partizana mnogo preokreta ove sezone u Evroligi, ali nijedan nije bio tako spektakularan kao večerašnji u duelu sa Makabijem.

Vodili su Izraelci 16:0 u "Štark areni", imali u drugoj četvrtini i plus 24 (37:13 i 39:15) kada su "crno-bijeli" djelovali potpuno nemoćno na oba kraja parketa, a tim Željka Obradovića pronašao način da izvuče 11. pobjedu u elitnom takmičenju - 88:79.

Makabi je nakon 20 minuta vodio 52:36, ali se od početka drugog poluvremena polako mijenjala energija domaćina u odbrani, pa je i bez Kevina Pantera i Pi Džeja Doužera pronalazio rješenja u napadu i u trećem periodu dođe do preokreta (67:65).

U posljednju četvrtinu se ušlo sa 67:67, onda je uslijedila serija Partizana koji je imao i devet poena viška - 80:71.

Nisu se ni tada predavali Izraelci, "nudio" im se i aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige nizom grešaka, ali Makabi u drugom poluvremenu nije pogodio nijednu trojku. U prvom jeste osam...

Doužer je sa 23 poena predvodio Partizan, Džejms Naneli je imao 20 uz devet skokova i pet asistencija (isključen je zbog dvije nesportske greške), dok je dvocifren učinak imao i Bruno Kaboklo (11).

Partizan sada ima 11 trijumfa i 10 poraza, baš kao i Baskonija našeg Duška Ivanovića koja je nadigrala Olimpijakos.

U Vitoriji je bilo 80:69 uz 21 poen Markusa Hauarda, pa je Baskonija i drugi put sa Ivanovićem na klupi ove sezone savladala velikana iz Pireja.

Barselona je bila sigurna protiv Žalgirisa (91:73), Alba deklasirala Asvel u gostima (88:63), a ubjedljivo je trijumfovao i Anadolu Efes u duelu sa Virtusom - 99:75.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: