Budućnost u seriji gostovanja, a prvo je u Novom Mestu, Žakelj: Dobar pristup je prva i posljednja stvar koju želim

Budućnost Voli sjutra (17) protiv Krke u Novom Mestu igra utakmicu 16. kola Admiralbet ABA lige

5413 pregleda 0 komentar(a)
Mekinli Rajt na utakmici sa Burgom, Foto: KK Budućnost Voli
Mekinli Rajt na utakmici sa Burgom, Foto: KK Budućnost Voli

Naredne tri utakmice u Admiralbet ABA ligi košarkaši Budućnost Volija odigraće u gostima, a prva je sjutra (17) u Novom Mestu protiv Krke u okviru 16. kola.

Budućnost je u srijedu, protiv Burga u Evrokupu, nadoknadila 11 poena minusa, slavila nakon preokreta i upisala pobjedu, koja bi mogla da označi prekretnicu u sezoni, ali i da posluži kao vjetar u leđa pred naredne izazove. A da li je trijumf nad Burgom pokrenuo ekipu, biće poznato sjutra u dvorani "Leon Štukelj".

"Mislim da smo nakon meča sa Burgom dobili na samopouzdanju. Da smo, pogotovo odbrambeno bili na visokom nivou i nadam se da možemo tako nastaviti u sljedećim utakmicama. Dobar pristup utakmicama je prva i posljednja stvar koju želim", rekao je u najavi meča trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Nakon Slovenije, ekipa putuje u Grčku na utakmicu sa Arisom u 15. kolu Evrokupa, a onda odlazi u Zagreb na megdan Ciboni. Poslije Cibone u Podgoricu dolazi Ulm, a onda slijedi i treće gostovanje u regionalnom takmičenju - Megi u Beogradu.

"Čeka nas dug put, sedam dana ćemo biti van Podgorice sa tri utakmice u tom periodu a svaki meč nam je bitan. Takav nam je raspored, po tom pitanju ne možemo ništa uraditi i nemamo ništa od 'plakanja'. Moramo da radimo na sebi, na našoj igri, na našoj svježini i da se pripremimo za meč sa Krkom", rekao je Žakelj.

Žakelj
Žakeljfoto: KK Budućnost Voli

Krka se bori za opstanak, ima samo dvije pobjede...

"Krka sigurno traži bodove kao i sve ekipe iz donjeg dijela tabele, a svakom protivniku je izuzetno teško u dvorani 'Leon Štukelj'. Sigurno će biti motivisani protiv nas. Imamo par treninga na kojima možemo da se spremimo za Krku i očekujem našu pozitivnu reakciju. Da odigramo sa više samopouzdanja nego u prethodnim utakmicama i da protiv jednog dobrog tima opravdamo ulogu favorita", poručio je Žakelj.

Američki košarkaš Mekinli Rajt ističe da će protiv Krke, ali i na narednim mečevima presudna biti igra u odbrani.

"Dvorana u kojoj Krka igra je teško mjesto za igranje. Oni u svojoj dvorani igraju izuzetno agresivno, bore se do kraja i sigurno neće biti lak meč za igranje. Imaju nekoliko igrača koji igraju odlično ove sezone. Moraćemo defanzivno da budemo na nivou da bismo stigli do pobjede", ocijenio je Rajt.

I Rajt se osvrnuo na utakmicu sa Burgom.

"Protiv Burga smo ostvarili izuzetno važnu pobjedu, koja je bila potrebna ekipi. Toliko smo pričali o toj utakmici, na treninzima se pripremali, a treneri su nas odlično pripremili za meč. Mentalno smo svi bili zajedno i ostvarili veliku pobjedu. Osjećamo da je ovo momenat koji može biti prekretnica u sezoni", osvrnuo se na meč sa francuskom ekipom Mekinli Rajt.

Trener Krke, Gašper Okorn svjestan je da njegova ekipa ima težak zadatak.

"Budućnost je projekotvana za vrh Admiralbet ABA lige. Imaju po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Moramo da svedemo greške na minimum, da pariramo u skoku i ne pravimo gluposti. Svježi i odmorni čekamo utakmicu. Igramo kod kuće, a ako nam se ukaže šansu da pobijedimo, sigruno ćemo je iskoristiti", jasan je Okorn.

Miha Škedelj je pozvao navijače da podrže ekipu.

"Budućnost Voli je zahtjevan protivnik. Ali, ovo je veoma važna utakmica. Domaćini smo, a znamo koliko je protivnicima teško da igraju u našoj dvorani. Pokušaćemo da iskoristimo priliku, ako nam se ukaže. Pozivam i navijače da nas podrže u što većem broju", rekao je krilni košarkaš slovenačkog tima.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: