SC Derbi dočekuje Igokeu: "Vjerujemo u pobjedu i odbranu domaćeg terena"

SC Derbi sjutra (21) u 16. kolu Admiralbet ABA lige dočekuje Igokeu

1992 pregleda 0 komentar(a)
Tomislav Ivišić, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Tomislav Ivišić, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši SC Derbija sjutra (21) u 16. kolu Admiralbet ABA lige dočekuju Igokeu.

Na posljednjih pet utakmica "studenti" su savladali samo Budućnost. Pretpjeli su četiri poraza, a posljednja dva od rivala za plej-of - Splita i Zadra. U međuvremenu su ostali i bez Kenana Kamenjaša koji je pojačao Budućnost Voli.

Sa druge strane, Igokea je prilično promijenila sastav u odnosu na prvi dio sezone. Ekipu iz Laktaša su napustili Zoran Nikolić, Nikola Tanasković i Stefan Mudi, koji su bili nosioci igre.

"Ekipa Igokee je u drugom dijelu sezone totalno promijenila ekipu. Otišli su nosioci igre iz prvog dijela šampionata i više prilike sada imaju igrači koji nisu imali toliku minutažu u prvom dijelu. Ekipa je, po meni, i sa ovim rosterom jako kvalitetna, fizički dobra, a odlično pripremljena od strane stručnog štaba za svaku utakmicu. Radimo na tome da se što više drži fokus na utakmici i nadam se da ćemo to i uspjeti prenijeti na teren", rekao je u najavi meča trener SC Derbija Dejan Jakara.

Poput SC Derbija i Igokea je u seriji poraza, izgubila je posljednja četiri meča u regionalnom takmičenju.

"Igokea je mlada i veoma talentovana ekipa sa nekoliko iskusnih pojedinaca. Izgubili su dosta igrača u prethodnom periodu i imali su probleme u posljednjim utakmicama, ali to ne znači da neće izaći maksimalno motivisani na teren. To je ekipa koja je u 10 mečeva imala devet pobjeda ali nakon odlaska određenih igrača ima četiri vezana poraza. Spremali smo se za njih tokom cijele sedmice, radili na greškama iz prethodnih utakmica i vjerujemo u odbranu domaćeg terena, pobjedu protiv Igokee i vraćanje na pobjednički kolosjek", poručio je košarkaš SC Derbija Tomislav Ivišić.

Igokea je u prvom meču slavila 91:82.

“SC Derbi je talentovana i kvalitetna ekipa, koja je pretrpjela promjene u rosteru - otišao im je Kamenjaš i to se osjetilo u igri. Imaju dva poraza iza sebe, ali su veoma kvalitetni i imaju puno napadačkih opcija. Mladi su i talentovani, potentni u odbrani i u napadu i sigurno da na njihovom terenu nije lako sa njima igrati. Mi smo imali ove nedjelje vremena da treniramo i da se spremimo i pored svih ovih promjena koje smo mi pretrpjeli u rosteru tako da ćemo pokušati da budemo koncentrisani, ove neke stvari koje pripremamo da ih ispoštujemo, da budemo konkurentni u većem dijelu utakmice i ukoliko bude priilike za nešto više da to iskoristimo”, poručio je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: