Iz Novog Mesta u Solun - Žakelj: Moramo sve da dobijemo; Kamenjaš: Dobar rival i vruć teren, a svaka pobjeda je bitna

Košarkaši Budućnost Volija u srijedu (19h) u 15. kolu Evrokupa gostuju kod Arisa

7661 pregleda 0 komentar(a)
Žakelj sa svojim igračima, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Žakelj sa svojim igračima, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Ritam je konačno pravi, crnogorski prvak je prvi put ove sezone vezao četiri pobjede zaredom i u pravom raspoloženju putuje u Solun gdje će ga čekati novi evropski izazov u kojem nema prava na kiks.

Košarkaški Budućnost Volija nakon trijumfa protiv Krke u Novom Mestu (86:75), drugo od tri vezanja gostovanja igraju protiv Arisa na sjeveru Grčke - meč 15. kola Evrokupa igra se u srijedu od 19 sati.

"Nema tu očekivanja - jednostavno, moramo svaku utakmicu da dobijemo i sa takvim razmišljanjem ćemo ući u svaki meč", poručio je trener "plavih" Andrej Žakelj.

Budućnost je u prošlom kolu Evrokupa srušila lidera Burg i vratila se u priče oko plasmana u nokaut fazu - sada je na skoru 6-8 koliko ima i Aris.

"Svaka utakmica nam je biti ili ne biti. Sada želimo da se malo odmorimo, polako spremimo za utakmicu u kojoj ćemo da damo maksimum u ovom momentu", dodao je Žakelj.

Žakelj
Žakeljfoto: ABA

O pobjedi nad Krkom, 11. nakon 16 rundi AdmiraBet ABA lige, slovenački stručnjak kaže.

"Nakon Burga bio je to još jedan meč na visokom nivou - nema dileme, bila je ovo dobra uvertira za meč protiv Arisa. Nema puno priče, moramo da se regenerišemo i maksimalno spremimo za teško gostovanje", naglasio je Žakelj.

Sjajan u Novom Mestu bio je Kenan Kamenjaš - 17 poena i 11 skokova za indeks korisnosti 30. I momak koji je pokazao da će biti veliko pojačanje Budućnosti (vratio se nedavno iz SC Derbija) okreće se meču sa Arisom.

"Čeka nas dobra ekipa, koja je podigla formu, a čeka nas i vruć teren, jer svi znamo kakva je grčka publika. Neće biti lako, ali važno je da se protiv Krke nismo puno potrošili", kaže BiH centar.

Kamenjaš
Kamenjašfoto: ABA/Dragana Stjepanović

Prvi duel ovoh rivala u "Morači" završio se pobjedom gostiju, nakon čega se trener Petar Mijović rastao sa ekipom.

"Poraženi smo od njih u Morači i jasno je da ih moramo shvatiti maksimalno ozbiljno - svaka utakmica i svaka pobjeda je bitna za dalji tok u Evrokupu", zaključio je Kamnjeaš.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: