Promjene u Nikšiću - Brejsi i Lukić otišli, stigla tri nova igrača

Boje nikšićkog kluba od sada brane Ilija Goranović, Stefan Mitrović i Miloš Jović

3942 pregleda 8 komentar(a)
Povratak u Nikšić: Ilija Goranović, Foto: ABA 2
Povratak u Nikšić: Ilija Goranović, Foto: ABA 2

Promjene u Nikšiću na 15 dana pred novi balon NLB Druge ABA lige - tri nova košarkaša obukla su dres Sutjeske, dok su se na izlaznim vratima našla dvojica dosadašnjih članova.

Boje nikšićkog kluba od sada brane Ilija Goranović, Stefan Mitrović i Miloš Jović, dok su ekipu napustili Dakuan Brejsi i Marko Lukić, saopšteno je iz Sutjeske.

"Sa Brejsijem je sporazumno raskinut ugovor, dok je Lukiću ugovor istekao, Sutjeska je željela da ga produži, ali na kraju nije postignut dogovor, pa je Marko napustio ekipu. Ovim putem Lukiću i Brejsiju želimo sve najbolje u daljoj karijeri", navode iz nikšićkog kluba.

Kada su u pitanju pojačanja, Ilija Goranović ima 24 godine igra na poziciji beka, a ponikao je u Sutjesci za koju je igrao do 2022. godine kada je prešao u SC Derbi sa kojim je nastupao u AdmiralBet ABA ligi i Prvoj crnogorskoj ligi.

Iz podgoričkog kluba prije nekoliko dana su saopštili da su sa njim sporazumno raskinuli saradnju.

Mitrović je stariji tri godine, može da igra na pozcijama plejmejkera i beka, a u Sutjesku dolazi iz rumunske Lagune, gdje je ove sezone prosječno bilježio 13,3 poena, uz 5,2 asistencije.

Jović (26) igra na poziciji beka, a u karijeri je igrao za Majami Redhokse, Zlatibor i Zdravlje iz Leskovca.

Sutjeska novi balon ABA 2 lige koji se igra u Novom Sadu otvara 30. januara protiv Širokog.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: