Budućnost Voli protiv Arisa vodi bitku za plej-of: „Znamo kakva nas atmosfera očekuje, ali želimo da pobijedimo“

Budućnost Voli sjutra (19) gostuje Arisu u 15. kolu Evrokupa

7563 pregleda 1 komentar(a)
Flečer Megi, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Flečer Megi, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Osmog novembra prošle godine Budućnost Voli je u 6. kolu Evrokupa u "Morači" izgubila od Arisa (65:63). "Plavi" su na tom meču tri puta imali 16 poena prednosti, ali su, uz mnogo oscilacija, dozvolili rivalu da se vrati i crnogorskom šampionu nanese prvi poraz u ovoj sezoni na domaćem terenu.

Poraz od Arisa je imao i posljedice - nakon utakmice tadašnji trener, Petar Mijović, je ponudio ostavku koju je uprava prihvatila i za novog šefa stručnog štaba postavila Andreja Žakelja. I sa Žakeljem je ekipa igrala turbulentno, imala neke neočekivane poraze, a onda prethodne srijede u bitnom susretu savladala Burg (78:74), ostala u trci za plasman u plej-of Evrokupa i napravila lijepu uvertiru pred sjutrašnje (19) gostovanje upravo Arisu u 15. rundi evropskog takmičenja.

Utakmica sa grčkom ekipom je možda i najbitnija u dosadašnjem dijelu takmičenja, iako su iz Budućnosti često isticali da igraju utakmicu sezone. Oba tima imaju isti bilans pobjeda i poraza (6-8), pa bi trijumf Petra Popovića i saigrače lansirao u zonu plej-ofa. "Plavi" moraju da obrate pažnju i na razliku, budući da bi eventualna pobjeda sa više od dva razlike značila i da su bolji u međusobnom skoru od Arisa.

KK Budućnost Voli
foto: Sofascore

"Očekuje nas još jedan vrlo bitan meč, za prolaz u plej-of Evrokupa. Aris je vrlo nezogdan tim, pogotovo na svom terenu. Znamo kakva je atmosfera u njihovoj dvorani", rekao je u najavi meča Žakelj.

Slovenački trener je govorio i o karakteristikama rivala.

"Igraju atipično, sa mnogo različitih odbrana, a protivnik ako se ne adaptira može da ima mnogo problema."

Budućnost je nakon Burga savladala Krku u Admiralbet ABA ligi, a i ta utakmica je dala krila Žakeljevoj ekipi pred bitnih 40 minuta u Grčkoj.

"Nadam se da ćemo na treningu pred meč pokušati da se pripremimo što bolje. Bavimo se našom igrom - moramo da imamo energiju koja nas je krasila na prethodne dvije utakmice i da na ovim pobjedama koje imamo gradimo samopouzdanje. Idemo maksimalno fokusirani sa velikom željom da pobijedimo", poručio je Žakelj.

Poput Budućnosti, i Aris je tokom sezone mijenjao ekipu. Nedavno je stigao Džonatan Stark, američki bek, koji je na tri utakmice u Evrokupu prosječno bilježio 14,7 poena i 3,7 asistencija.

"Znamo da nas očekuje teška utakmica, da će atmosfera biti paklena. Uzbuđeni smo što ćemo igrati u takvom okruženju. Aris igra dobro u odbrani, bore se, doveli su nove igrače. Danas ćemo da odradimo trening, da spremni dočekamo utakmicu", poručio je košarkaš Budućnost Volija Flečer Megi.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: