"Vučice" testiraju snagu najvećih rivalki

Košarkašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra od 18 sati u "Bemax areni" u Podgorici protiv Celja

3186 pregleda 0 komentar(a)
"Vučice" se nadaju dobroj igri sa sjajnim Celjem, Foto: Facebook/ŽKK Budućnost Bemax
"Vučice" se nadaju dobroj igri sa sjajnim Celjem, Foto: Facebook/ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra od 18 sati u "Bemax areni" u Podgorici protiv Celja utakmicu drugog kola Top osam faze WABA lige.

Biće to duel ekipa koje su četiri puta igrale finale regionalnog takmičenja u posljednjih šest sezona. Budućnost i Celje su i ove sezone glavni favoriti za trofej, a do glavne runde došli su bez poraza u grupnoj fazi.

Podgoričanke su imale maksimalan učinak u grupi B, u konkurenciji Montane, Sloge, Duge, Banovića i Nikšića, dok je Celje dominiralo u grupi gdje su bili još Orlovi, Partizan, Plamen Požega, Lavovi i Grac.

Budućnost je na startu glavne runde bila slobodna, nakon suspenzije ekipe Plamena, dok su Slovenke bile ubjedljive protiv Duge.

Trener Vladan Radović kazao je da Celje zaslužuje maksimalnu motivaciju i da je to najteži mogući protivnik u regionalnom takmičenju.

"Za takvog rivala ne treba posebna priprema u smislu želje, fokusa i svega ostalog. Iskreno volio bih da imamo više takvih rivala, kao što je Celje, jer iz takvih utakmica naše djevojke mogu samo da napreduju", rekao je Radović.

Govoreći o predstojećem duelu, on je naglasio da su u pripremi imali određenih kadrovskih problema.

"Povrijeđena je Jelena Bulajić, dok su par dana van stroja bile Jovana Savković i Lane Vukčević. Nadam se da ćemo, u bilo kojem sastavu nastupali, imati dobar fokus, koncentraciju i energiju, da nećemo raditi ono što ekipa Celja želi svojim pritiskom i odbranom", kazao je Radović.

Šuter crnogorskog prvaka, Nikolina Ilić, kazala je da Budućnost sa dosta opreza očekuju najveći derbi.

"Očekuje nas prvi meč u glavnoj fazi i to protiv šampiona. Celje dobro poznajemo i način igre, a na nama je da uđemo jako i fokusirano od starta i da damo sve od sebe. Neće biti lako, ali spremne smo da u derbiju pokažemo da imamo kvalitet iako je naš sastav nikad mlađi", rekla je Ilić.

Bonus video: