Reakcije nakon Milojevićeve smrti: I najveći borci nekada odlaze...

Oglasili se KK i FK Partizan, Mega, Valensija, Golden Stejt Voriorsi, Košarkaški savez Srbije, Nikola Vučević, Danilo Nikolić, Duško Vujošević, menadžer Miško Ražnatović...

17904 pregleda 88 reakcija 0 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan
Ažurirano: 17.01.2024. 23:48h

Smrt Dejana Milojevića šokirala je sve koji su ga poznavali, a oproštaji stižu sa svih strana.

Osim KK Budućnost Voli, od 46-godišnjeg Beograđanina se na dirljiv način oprostio i KK Partizan, u kojem je ostavio neizbrisiv trag i završio igračku karijeru kao njegov član.

"I najveći borci nekada odlaze. KK Partizan Mozzart Bet je tokom današnjeg dana primio vijest da je nekadašnji igrač i kapiten crno-bijelih, legendarni Dejan Milojević imao težak srčani udar tokom večere u Solt Lejk Sitiju, gdje se nalazio sa svojim NBA klubom. Kasnije tokom dana, iz Amerike je stigla potvrda da je jedan od najvećih boraca kog su košarkaški tereni u Srbiji i regionu ikada vidjeli preminuo", piše na sajtu Partizana, koji je objavio i izjavu predsjednika Ostoje Mijajlovića.

„Veoma me je potresla vijest koju sam primio o preranom odlasku velikog Dejana Milojevića. Bio je istinski borac i čovjek za primjer. Neko na čiji su se karakter ugledali mnogi klinci koji su kasnije postali novi košarkaški idoli. Porodici Milojević i svim ljudima kojima je Dejan prirastao srcu upućujem riječi saučešća“, rekao je Mijailović.

Oglasio se i Fudbalski klub Partizan.

Mega, u kojoj je za osam godina kao trener ispisao jedne od najljepših stranica košarke na ovim prostorima i oblikovao mnoge zvijezde, prije svih Nikolu Jokića, klupski logo je ofarbala u crno.

Oglasili su se i FMP i Valensija, za koje je igrao od 1998. do 2000, odnosno od 2006. do 2008.

Trener Golden Stejta Stiv Ker, čiji je Milojević bio pomoćnik zadužen za rad sa centrima, poručio su da je uništen njegovom iznenadnom smrću.

Oglasio se i Košarkaški savez Srbije, u kojem je Milojević bio zapošljen kao pomoćnik selektora A reprezentacije do odlaska u NBA.

„Dugo nisam mogao da povjerujem da su vijesti iz Amerike tačne. Iako su informacije govorile jedno, poznavanje Dejanovog karaktera je davalo nadu u čudo. Ipak, veliki borac, veliki čovjek i moj dragi prijatelj nije uspio. Porodici Milojević želim da uputim riječi saučešća, baš kao i svim ljudima iz našeg svijeta košarke, jer nije postojao onaj koji Dejana nije poštovao i volio. Napustio nas je veliki košarkaš, sjajan trener i čovjek bez ijedne mrlje! Neka mu je laka zemlja”, poručio je predsjednik KSS; Predrag-Saša Danilović.

Od Milojevića se oprostio i menadžer Miško Ražnatović.

"Današnji svijet je pun nepravdi, a ovo je sigurno jedna od najvecih! Učiniću sve da se nikada ne zaboravi sve što si uradio za mene, Megu i cjelokupnu svjetsku košarku! Počivaj u miru Deki", poručio je Ražnatović.

Oglasila se i Crvena zvezda:

"KK Crvena Zvezda, svi zaposleni u klubu, cjelokupan igrački sastav, stručni štab, menadžment kluba, bivši igrači našeg kluba koji su često vodili velike bitke na parketu sa Milojem, izražavaju porodici Dejana Milojevića najdublje saučešće povodom velikog gubitka koji su doživeli oni lično, ali i svi mi: cjelokupna srpska, evropska i svjetska košarka", saopštila je Zvezda.

Počast Milojeviću odali su Evroliga i Admiralbet ABA liga. Dejan Milojević je rekorder regionalnog takmičenja po broju indeksnih poena na jednom meču - bilo je to 3. januara 2004. godine kada je u dresu Budućnosti protiv Lovćena imao indeks 59 (35 poena, 18 skokova, četiri asistencije, četiri blokade i dvije ukradene lopte).

Komesar NBA lige, Adam Silver uputio je poruku saučešća porodici.

"NBA oplakuje iznenadnu smrt pomoćnog trenera Golden Stejta Dejana Milojevića, voljenog kolege i dragog prijatelja mnogih u svjetskoj košarkaškoj zajednici. Pored osvajanja NBA šampionata 2022. u svojoj prvoj sezoni sa Voriorsima i mentorstva nekim od najboljih igrača na svijetu, Dejan je imao odličnu međunarodnu igračku karijeru i bio je istaknut trener u svojoj rodnoj Srbiji. Iskreno saučešće upućujemo njegovoj supruzi Nataši, njihovoj djeci Nikoli i Maši i organizaciji 'Ratnici' u ovom tragičnom vremenu", stoji u poruci Adama Silvera.

Na mreži X su se oglasili Nikola Vučević, Danilo Nikolić, Luka Dončić, Saša Obradović, Bogdan Bogdanović, Džanan Musa...

Duško Vujošević je istakao da je Milojević najbolji čovjek, kojeg je trenirao.

"Otišao je najbolji čovjek koga sam trenirao, prerano i, iznenada. Nemam riječi kojima mogu da opišem nepripremljenost da prihvatim ovako strašnu vijest i ogroman bol. Ovom prilikom, izražavam najdublje saučešće familiji Milojevića i navijačima Partizana", izjavio je Duško Vujošević za Sport klub.

Bonus video: