"Plavi" moraju da zaborave Solun, Žakelj: Cibona igra veoma dobru košarku

Košarkaši Budućnost Volija u petak (21) gostuju Ciboni u 17. kolu AdmiralBet ABA lige

5560 pregleda 3 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Manje od 48 sati nakon evropskog poraza od Arisa u Solunu košarkaši Budućnost Volija su na novom zadatku.

Čeka ih još jedno gostovanje, meč u kojem su favoriti, ali koji zahtijeva energiju svih 40 minuta - duel sa Cibonom u dvorani "Dražen Petrović" u 17. kolu AdmiralBet ABA lige.

"Plavi" su u prošlom kolu prilično lako osvojili Novo Mesto (savladali su Krku 86:75), a u petak od 21 sat napadaju 12. trijumf u regionalnom takmičenju.

"Čeka nas težak meč, praktično ćemo ga odigrati direktno s putovanja, protiv tima koji igra veoma dobru košarku. Pogotovo na svom terenu. Očekujem da se "resetujemo" nakon meča sa Arisom, da reagujemo na pravi način. To znači da damo sve od sebe, da smo fokusirani i ako bude tako misli da će i rezultat doći", rekao je trener Podgoričana Andrej Žakelj.

Nikola Tanasković, krilni centar Budućnosti, vjeruje da će Budućnost opravdati ulogu favorita.

"Cibona je odigrala kvalitetno protiv Partizana, dok smo mi doživjeli težak poraz u Solunu i neophodno je da se podignemo. U Zagreb idemo spremni da budemo na pravom nivou i da trijumfujemo", istakao je srpski košarkaš.

"Cibosi" su u ponedjeljak izgubili od Partizana na svom terenu.

"Nadam se da će navijači ponovo doći u velikom broju, kao što je bio slučaj protiv Partizana. Oni su nam stvarno bili šesti igrač i definitivno nam trebaju kako bismo dobili dodatnu energiju i bili konkurentni Budućnosti. Podgoričani su u puno boljoj formi nego što je to bio slučaj prije mjesec. Vezali su nekoliko pobjeda, a mi ćemo pokušati da iskoristimo to što su u srijedu igrali težak meč u Solunu", rekao je šef stručnog štaba Cibone Dino Repeša, sin bivšeg trenera Budućnosti Jasmina Repeše.

"Budućnost ima kvalitet pod košem u Marvinu Džonsu i Kenanu Kamenjašu, posjeduje čvrstinu, a mi moramo da budemo mnogo jači nego protiv Partizana. Naš rival ima i dobre bekove, plejmejkera Mekinlija Rajta koji isto tako igra jako u odbrani, odlične šutere Vladimira Mihailovića i Flečera Megija... Moramo da krenemo od individualne odbrane, odgovornosti jedan na jedan, pa sve do timske, gdje ćemo pokušati da primijenimo neke taktičke varijacije", zaključio je Repeša.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: