Mornar želi da počne pobjedničku seriju, SC Derbi da prekine negativnu - vrijeme je za crnogorski duel u "Topolici"

AdmiralBet ABA liga, 17. kolo: Barani na svom parketu dočekuju rivala iz Podgorice, subota od 19 sati

3178 pregleda 0 komentar(a)
Duel Matea Drežnjaka i Aleksa Gavrilovića tokom prvog meča u sezoni, Foto: ABA/Filip Roganović
Duel Matea Drežnjaka i Aleksa Gavrilovića tokom prvog meča u sezoni, Foto: ABA/Filip Roganović

Možda za ovu sezonu zvuči pomalo čudno, ali novu crnogorsku priču u AdmiralBet ABA ligi između Mornara i SC Derbija u boljem raspoloženju dočekuju Barani.

Dva crnogorska rivala susrešće se sjutra (subota, 19h) u 17. rundi regionalnog takmičenja.

Barani u okršaj u "Topolici" ulaze nakon što su poslije deset poraza protiv Zadra upisali drugi trijumf u sezoni, dok su "studenti" dobru sezonu pokvarili sa tri poraza u posljednja tri meča.

"Evidentno je da smo u usponu forme tokom posljednje tri sedmice, a posebno poslije pobjede nad Zadrom", kaže Aleksandar Bursać, krilo Mornara.

Bursać
Bursaćfoto: ABA

SC Derbi je tri poraza upisao nakon velike pobjede protiv Budućnosti.

"U malom smo rezultatskom padu, izgubili smo posljednje tri utakmice, ali spremali smo se tokom nedjelje. Znamo koje su prednosti, ali i mane Mornara - probaćemo to da iskoristimo i tako da dođemo do nove pobjede", smatra bek "studenata" Mateo Drežnjak.

Prvi ovosezonski duel Podgoričana i Barana odigran u "Morači" SC Derbi je riješio u svoju korist (94:79), ali u odnosu na taj period Mornar je sada drugačija ekipa.

"Podigli smo se, a samopouzdanje je poraslo - treniramo veoma dobro i idemo na pobjedu. Nadamo se da će navijači doći kao protiv Zadra i biti naš šesti igrač. Želimo da zajedno nižemo pobjede", dodao je Bursać.

Prvog meča prisjetio je i hrvatski internacionalac u dresu SC Derbija.

"Tada smo slavili, ali je to bio težak meč sve do posljednje četvrtine kada smo ga prelomili. Moram reći da su to bile dvije potpuno različite ekipe i vjerujem da nas očekuje potpuno drugačiji meč", dodao je Drežnjak.

SC Derbi je u dosadašnjem dijelu sezone upisao sedam pobjeda i devet poraza i bori se za plej-of, dok je Mornar u posljednja dva kola protiv Budućnosti (poražen u dramatičnom meču) i Zadra pokazao da, ipak, zaslužuje više od "fenjera" u regionalnom takmičenju.

Jakara
Jakarafoto: KK SC Derbi/Filip Roganović

"Po igri u posljednjih nekoliko utakmica Mornar sigurno ne zaslužuje posljednju poziciju na kojoj se trenutno nalazi. U odličnoj su formi nakon promjena u timu i kada se boriš protiv ekipe kojoj je svaka utakmica kao borba za život možeš da očekujes borbu do posljednjeg atoma snage", naglasio je trener "studenata" Dejan Jakara.

Ipak...

"Isto tako želim da odigramo utakmicu sa istom željom i motivacijom, jer samo tako možemo doći do željenog rezultata", zaključio je slovenački stručnjak.

AdmiralBet ABA liga, 17. kolo

Danas

17.00h Zadar - Krka

19.00h Borac - Split

21.00h Cibona - Budućnost Voli

Subota

17.00h Cedevita Olimpija - Igokea

19.00h Mornar - SC Derbi

Nedjelja

18.00h Crvena zvezda - FMP

Ponedjeljak

19.00h Partizan - Mega

Standings provided by Sofascore

Bonus video: