Partizan u Atini stao u posljednjoj četvrtini, debakl Reala u Kneževini

Košarkaši Partizana izašli na parket OAKA arene u majicama sa likom preminule legende, Dejana Milojevića

8395 pregleda 6 komentar(a)
Sa meča u Atini, Foto: Betaphoto
Sa meča u Atini, Foto: Betaphoto

Košarkaši Partizana, bez pomoći kapitena Kevina Pantera, parirali su tri četvrtine Panatinaikosu u Atini, a onda su stali - tim Ergina Atamana slavio je sa 84:71 i ostvario 14. pobjedu u 22. kolu Evrolige.

Tim Željka Obradovića ima polovičan skor - po 11 pobjeda i poraza.

U posljednju dionicu ušlo se neriješeno - 59:59, kada su Atinjani pojačali ritam, prije svega u odbrani i otišli na ubjedljivih 84:71. Finalna prednost ujedno je i najubjedljiva.

Kendrik Nan sa 19 i Kostas Mitoglu sa 16 poena predvodili su "djetelinare", dok je bivši centar Partizana Matijas Lesor uz 14 poena imao i devet skokova.

Sjajna partija Pi-Džeja Doužera - 16 poena, osam skokova, sedam asistencija i šest ukradenih lopti, nije bila od prevelike pomoći "crno-bijelima". Donekle ga je pratio Džejms Naneli sa 13 poena.

Košarkaši Partizana izašli su u majicama sa slikom preminule legende, Dejana Milojevića, kome je prije meča odata počast minutom ćutanja, baš kao i na svakom meču ovog kola Evrolige.

Dejan Milojević
foto: Beta/AP

Lider Real, bez pomoći gorostasa Valtera Tavaresa i prekaljenog Serhija Ljulja, doslovno je razbijen u Monte Karlu - domaći Monako slavio je 24 razlike, 98:74.

Tim Saše Obradovića odmah je napravio veliku prednost, a krajem treće i početkom posljednje četvrtine išao je i do maksimalnih plus 29.

Džordan Lojd ubacio je 19 poena za domaće, dok je Majk Džejms uz 15 koševa imao i 12 asistencija. Kod Reala, Džanan Musa je dao 12 poena.

Ubjedljiv je bio i Žalgiris, a trener Fenerbahčea Šarunas Jasikjevičijus nije se dobro proveo protiv matičnog kluba - 98:75 za Litvance.

Domaći su počeli meč serijom 12:0, a maksimalno što je tim iz azijskog dijela Istanbula uspio da priđe bio je zaostatak od šest koševa razlike.

Evans je ubacio 21 poen za Žalgiris, Vilbekin 21 za Fenerbahče.

Dramatično je bio u duelu između Valensije i Olimpije iz Milana, a Španci su riješili meč serijom 11:0 u finišu - sa 70:70 otišli su na 81:70 i više nije bilo povratka za tim Etorea Mesine.

Na kraju čak i ubjedljivih - 84:72.

Dvadeset poena Nejpira i 17 Hola nisu bili dovoljni "manekenima". Košarkaši Valensije mnogo su bolje rasporedili koševe, a najefikasniji je bili Dejvis i Džons sa po 15, te Odželeje sa 14 poena.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: