"Plavi" deklasirali Cibonu: Budućnost na plus 32 u Draženovom domu

Tim Andreja Žakelja upisao 12. pobjedu u AdmiralBet ABA ligi

19030 pregleda 101 reakcija 11 komentar(a)
Foto: KK Cibona
Foto: KK Cibona

Rutinska pobjeda u Zagrebu - baš to je Budućnost Voliju trebalo u ovom momentu, u seriji teških utakmica i gostovanja na svim frontovima.

Podgoričani su samo 48 sati poslije iscrpljujućeg duela sa Arisom u Solunu nadigrali Cibonu u Draženovom domu, nisu joj ni dali nadu da može da ih ugrozi - konačnih 98:66 govore da je tim Andreja Žakelja utakmicu kontrolisao svih 40 minuta za 12. trijumf u AdmiralBet ABA ligi.

Tako je nastavljena velika serija, jer je Budućnost 12. put zaredom savladala zagrebačkog velikana u regionalnom takmičenju. Za poraz ne zna još od decembra 2018. godine.

"Plavi" su imali devet poena prednosti u prvoj četvrtini, onda su dozvolili "cibosima" seriju 8:0 za 21:20, ali je drugi period pokazao put kojim Budućnost treba da ide.

Na poluvremenu je bilo plus 17 (46:29) i ispostavilo se da je to bila razlika koju je crnogorski šampion samo da uvećavao do kraja.

Čak 24 poena prednosti nakon 30 minuta (71:47) omogućili su Žakelju da rasproredi minute u posljednjoj četvrtini, jer Budućnost već u utorak u "Morači" igra protiv Ulma u Evrokupu...

Budućnost je slavila četvrti put zaredom u gostima u ABA ligi (treći na strani) i uz meč više se izjednačila po broju pobjeda s Partizanom na drugom mjestu (aktuelni šampion u ponedjeljak dočekuje Megu).

Vladimir Mihailović je sa 18 poena i sedam asistencija bio najbolji pojedinac, Jogi Ferel je postigao 15, a po 14 Kenan Kamenjaš i Brendon Pol. Dvocifren učinak su imali još Joan Makundu (14) i Nikola Tanasković (10).

Bonus video: